Olderwets Høken met Normaal op Hemelvaartsdag 2023

25-10-2022 @ 11:21

Gastoptredens van: MISS MONTREAL, ROWWEN HÈZE en TIM KNOL & BLUE GRASS BOOGIEMEN
Traditiegetrouw keert de Achterhoekse rockband Normaal op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei 2023, terug naar Lochem voor een groot openluchtconcert. Ook zijn gastoptredens van Miss Montreal, Rowwen Hèze en Tim Knol & Blue Grass Boogiemen bevestigd voor het dagvullend evenement dat plaatsvindt op het Tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg in Lochem.

Tijdens de afgelopen editie in 2022 werd het al enthousiast op het podium aangekondigd door Bennie Jolink; Normaal keert ook volgend jaar terug naar Lochem voor een optreden tijdens Hemelvaartsdag. De band stond toen voor een veld met duizenden uitzinnige Anhangers vanuit alle windstreken. Op donderdag 18 mei 2023 komen Bennie Jolink en zijn bandleden Willem Terhorst, Ferdi Joly, Timo Kelder, Roel Spanjers, Joppe Bestevaar en Peter Delannoye weer samen voor een “Olderwets Høken”.

Normaal gaf tijdens het Lochem Popfestival in 1975 haar eerste grote optreden. De hit 'Oerend hard' volgde in 1977 en al snel werd de harde rockmuziek met een Achterhoeks dialect het handelsmerk van de band. Normaal zet het platteland muzikaal op de kaart. Vier decennia later is de band nog altijd razend populair en niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In de afgelopen jaren mocht de band de Edison Oeuvreprijs en de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Ook verscheen er in 2015 de VPRO documentaire 'Ja, dat was høken, 40 jaar Normaal' en werd er in 2018 een standbeeld voor de band onthuld op Hemelvaartsdag in Hummelo, vlakbij het geboortehuis van Bennie Jolink. Recent verscheen er een nieuwe verzamel LP van Normaal: Ojadahits, met klassiekers als 'Oerend hard', 'Deurdonderen', 'Doe Effen Normaal' en 'Ik Kom Altied Weer Terug'.

De dialectband krijgt weer energie van het jaarlijks optreden en denkt dan ook nog niet aan stoppen; "We hebben er ongeleuflijk veel zin an!' aldus Bennie Jolink.

NORMAAL – ‘48 JOAR OLDERWETS HØKEN'
Gastoptredens van Miss Montreal, Rowwen Hèze en Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Donderdag 18 mei 2023: Tractorpulling terrein Brinkerinkweg in Lochem
Aanvang: 15:00 uur | Entree: €58,80 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start vrijdag 28 oktober om 11:00 uur via Ticketmaster.nl.