Normaal terug op de bühne voor exclusief optreden

03-12-2018 @ 11:06

Olderwets Høken’ in Lochem op 30 mei 2019
De Achterhoekse rockband Normaal keert op Hemelvaartsdag 2019 terug op de bühne voor een exclusief optreden getiteld ‘Olderwets Høken’. Na een afwezigheid van vier jaar komt de groep op 30 mei weer bijeen in Lochem, de plek waar het allemaal ooit begon. Met trots maakt de band ook een deel van het voorprogramma bekend voor het dagvullend openlucht evenement, namelijk; Rowwen Hèze en De Boetners.
In 2015 sloot Normaal haar 40-jarig bestaan groots af met ruim 33.000 ‘anhangers’ met het afscheidsconcert ‘Ajuu, de mazzel’ in een uitverkocht GelreDome. Gezondheidsklachten dwongen voorman Bennie Jolink destijds te stoppen met optreden. Een nieuw geneesmiddel geeft vier jaar later weer hoop. De zanger voelt zich weer fit en dan kruipt het artiestenbloed al snel waar het niet gaan kan.

Ik had begin 2016 helemaal niet meer verwacht dat ik, dankzij een nieuw geneesmiddel, weer zo goed op zou knappen. Het heeft weliswaar twee jaar in beslag genomen, maar het resultaat mag er zijn. Bij de standbeeld onthulling op Hemelvaartsdag was ik erg benieuwd of ik het vol zou kunnen houden, maar het ging prima! Inmiddels ben ik nog weer een stuk vooruit gegaan en verheug me heel erg op 30 mei! Nog eenmaal OLDERWETS høken!" aldus Bennie Jolink.

Normaal gaf haar eerste grote optreden tijdens het Lochem Popfestival in 1975, dat traditioneel op Hemelvaartsdag gehouden werd. De hit 'Oerend hard' volgde in 1977 en al snel werd de harde rockmuziek met een Achterhoeks dialect het handelsmerk van de band. Normaal zet het platteland muzikaal op de kaart. Vier decennia later is de band nog altijd razend populair en niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In de afgelopen jaren mocht de band de Edison Oeuvreprijs en de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Ook verscheen er in 2015 de VPRO documentaire 'Ja, dat was høken, 40 jaar Normaal' en werd er dit jaar nog een standbeeld voor de band onthuld op Hemelvaartsdag in Hummelo, vlakbij het geboortehuis van Bennie Jolink.

Met gastoptredens van onder andere Rowwen Hèze en De Boetners maakt Normaal op Hemelvaartsdag 2019 het cirkeltje rond op het Tractorpulling terrein in Lochem.

NORMAAL - Olderwets Høken
Donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag), Tractorpulling terrein Brinkerinkweg in Lochem

Aanvang: 15:00 uur | Entree: Voorverkoop €43,86,- (incl. servicekosten) Kassa: €55,- (incl. servicekosten)

De voorverkoop start vrijdag 7 december om 10:00 uur via Ticketmaster.nl.