Extra kaarten beschikbaar voor Normaal op Hemelvaartsdag

26-02-2019 @ 17:11

Olderwets Høken’ met gastoptredens Rowwen Hèze, Miss Montreal en De Boetners in Lochem op Hemelvaartsdag

Voor het uitverkochte concert van Normaal op donderdag 30 mei komt een beperkt aantal extra kaarten vrij. Het verder uitwerken van de productie plannen maakt het mogelijk meer concertbezoekers toe te laten tot het Tractorpulling terrein in Lochem.
De Achterhoekse rockband Normaal keert op Hemelvaartsdag weer terug op de bühne voor een exclusief optreden getiteld 'Olderwets Høken'. Na een afwezigheid van vier jaar komt de groep voor een openluchtconcert weer bijeen op het Tractorpulling terrein aan de Brinkerinkweg in Lochem. De Twentse Miss Montreal zal op donderdag 30 mei het spits afbijten om 15:00. Ook zijn er gastoptredens van Rowwen Hèze en De Boetners.

Normaal gaf haar eerste grote optreden tijdens het Lochem Popfestival in 1975, dat traditioneel op Hemelvaartsdag gehouden werd. De hit 'Oerend hard' volgde in 1977 en al snel werd de harde rockmuziek met een Achterhoeks dialect het handelsmerk van de band. Normaal zet het platteland muzikaal op de kaart. Vier decennia later is de band nog altijd razend populair en niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In de afgelopen jaren mocht de band de Edison Oeuvreprijs en de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Ook verscheen er in 2015 de VPRO documentaire 'Ja, dat was høken, 40 jaar Normaal' en werd er vorig jaar nog een standbeeld voor de band onthuld op Hemelvaartsdag in Hummelo, vlakbij het geboortehuis van Bennie Jolink.

NORMAAL - Olderwets Høken
Donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag), Tractorpulling terrein Brinkerinkweg in Lochem
Deuren open: 14:00 uur | Entree: Voorverkoop €43,86,- (incl. servicekosten) Kassa: €55,- (incl. servicekosten)

De extra kaarten zijn vanaf donderdag 28 februari om 10:00 uur verkrijgbaar via Ticketmaster.