Normaal op Hemelvaartsdag 26 mei 2022 terug naar Lochem

14-12-2021 @ 11:22

Normaal keert tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 26 mei 2022 terug naar Lochem voor een groot openluchtconcert. Net als in 2019, toen de Achterhoekse rockband voor een uitzinnig en uitverkocht veld vol Anhangers stond, aan het Tractorpulling terrein aan de Brinkerinkweg. Ook maakt de organisatie de gastoptredens bekend voor het dagvullend evenement, namelijk; DI-RECT Sloper en BZB.
Drie jaar geleden stond Normaal in het bijzijn van maar liefst 20.000 Anhangers na lange tijd weer op de bühne. Gezondheidsklachten dwongen voorman Bennie Jolink eerder te stoppen met optreden maar dankzij een nieuwe en succesvolle behandeling van zijn astma kruipt het artiestenbloed al snel waar het niet gaan kan. Het optreden bleek een succes en beviel de band zo goed dat ze het wilden herhalen. Vanwege de coronapandemie konden de geplande optredens in de afgelopen twee jaar niet doorgaan maar “Wi-j komt altied weer terug! - aldus Bennie Jolink. Op Hemelvaartsdag 2022 komt hij met bandleden Willem Terhorst, Ferdi Joly, Timo Kelder, Roel Spanjers, Joppe Bestevaar en Peter Delannoye samen voor een “Olderwets Høken”.

Tijdens het Lochem Popfestival in 1975 gaf Normaal haar eerste grote optreden. De hit 'Oerend hard' volgde in 1977 en al snel werd de harde rockmuziek met een Achterhoeks dialect het handelsmerk van de band. Normaal zet het platteland muzikaal op de kaart. Vier decennia later is de band nog altijd razend populair en niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In de afgelopen jaren mocht de band de Edison Oeuvreprijs en de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Ook verscheen er in 2015 de VPRO documentaire 'Ja, dat was høken, 40 jaar Normaal' en werd er in 2018 een standbeeld voor de band onthuld op Hemelvaartsdag in Hummelo, vlakbij het geboortehuis van Bennie Jolink.

NORMAAL – ‘OLDERWETS HØKEN'
Gastoptredens; DI-RECT, Sloper en BZB

Donderdag 26 mei 2022: Tractorpulling terrein Brinkerinkweg in Lochem
Aanvang: 15:00 uur | Entree: €53,20 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start vrijdag 17 december om 11:00 uur via Ticketmaster.nl.