REGISTRATIE 'ACHTERTUINCONCERT' RENÉ SCHUURMANS VERSCHIJNT OP DVD

12-12-2009 @ 12:48

De fans moeten nog heel even geduld hebben maar de DVD ‘René Schuurmans Live in Concert’ ligt bijna in de winkels. Op deze DVD, die officieel op 18 december zal verschijnen, staat een registratie van het spectaculaire ‘achtertuinconcert’ wat René Schuurmans op 18 september jl. gaf in zijn eigen woonplaats Sint-Michielsgestel.

In een enorme feesttent waren 6.000 bezoekers getuige van het grote spektakel wat René Schuurmans met zijn eigen ‘René Schuurmans Megaband’ gaf.  Het werd een avond om nooit te vergeten. Door de een fantastische dans en licht show knalden de hits zoals ‘Blij Dat Ik Leef’, ‘Laat De Zon In Je Hart’ en ‘Hela Ho’ als nooit tevoren. Ook het surprise optreden van Lee Towers viel in de smaak bij het publiek. Het bijzondere duet dat René en Lee zongen is ook te zien op de DVD.

Het was de tweede keer dat René een groot concert organiseerde. De eerste keer was in de Maaspoort te Den Bosch in 2006. René is verheugd dat het concert dit keer een nog groter succes was: “Samen met mijn band heb ik alles gegeven wat in me zat. De beelden van één feestvierende massa schieten nog iedere keer voorbij, de fans waren niet kapot te krijgen. Ik ben ook heel blij dat ik dit spektakel nu keer op keer kan terugkijken op DVD.

Tijdens het concert werden niet alleen opnames gemaakt voor de DVD. Ook de videoclip van zijn laatste single ‘Dans vanavond met mij’ werd diezelfde avond opgenomen. Na de release van de eerste hitsingle ‘Blij dat ik leef’, de release van het succesvolle album Blij dat ik leef en de prachtige ballade ‘Lieve Lotte’ werd het weer tijd voor een echte feestnummer zoals we van René Schuurmans gewend zijn. Dit bleek een goede keuze, het nummer wordt zeer goed opgepikt op de diverse radiozenders. Onder andere RadioNL, RTV Oost, Simone FM, Radio 8 FM en Omroep Brabant hebben de single al een aantal weken op hun hoge rotatie lijsten staan.

2009 zou hét jaar van René Schuurmans worden en deze voorspelling is zeker uitgekomen. Met drie hitsingles, waaronder zijn nieuwste single ‘Dans vanavond met mij’, een album dat succesvoller is dan alle vorige, meer dan 200 optredens per jaar, en als klap op de vuurpijl een uitverkocht concert in zijn woonplaats Sint Michielsgestel, waarvan de registratie op 18 december op DVD verschijnt, kunnen we concluderen dat René Schuurmans zijn meest succesvolle jaar ooit beleeft!

www.reneschuurmans.com