Thuiswedstrijdje voor René Schuurmans

16-08-2009 @ 16:02

Zanger René Schuurmans verzorgt vrijdag 18 september een groot concert in zijn woonplaats Sint-Michielsgestel. Daartoe wordt een grote evenemententent (die plaats kan bieden aan vele duizenden bezoekers) opgezet in een weiland achter René's woning. Een echte thuiswedstrijd dus. Het is de tweede keer dat René Schuurmans op eigen naam een groot concert verzorgt. De eerste keer was in 2006 in de Maaspoort in Den Bosch. De voorverkoop is inmiddels al begonnen. Al meer dan de helft van de kaarten is verkocht.

René treedt op met zijn eigen René Schuurmans Megaband. In het voorprogramma staat Renés zus Astrid Schuurmans. Het concert van René wordt verder opgeluisterd met een gastoptreden van een ‘special guest’. De TROS maakt tv-opnames.
De eerste stappen voor het concert zijn gezet op de dag dat ik in zee ging met Volendam Music en Lukassen Produkties, nu zo’n anderhalf jaar geleden”, vertelt René. “De eerste verkeersplannen zijn een jaar geleden al gepresenteerd. Zo’n grote show heeft heel wat voeten in de aarde, op elk gebied. Het idee voor mij was dat ik terug naar mijn ‘roots’ wilde. Het succes is allemaal begonnen in Sint-Michielsgestel en heeft zich als een olievlek uitgebreid over Nederland. Nu wil ik iets terugdoen. Ik kom naar mijn fans toe, in plaats van dat ik ze naar mij toe laat komen…” En dat laatste mag je bijna letterlijk opvatten, want het concert vindt plaats op een weiland van René's buurman, vlak achter zijn eigen woning. “We hebben het inderdaad soms over een ‘achtertuinconcert’”, lacht René. “Het is soms wel moeilijk te bevatten, want er staat nu helemaal niets. Het is een concert dat we letterlijk en figuurlijk vanaf de grasmat opbouwen. Het wordt een enorm circus, zowel logistiek als qua show. Sint-Michielsgestel is heel belangrijk voor me. Ik woon hier, heb bij de gemeente gewerkt, mijn carrière wordt gesteund door de mensen hier… Het doet me daarom ook goed dat de gemeente op haar beurt ook de waardering laat zien. Ze doen er alles aan om dit evenement te ondersteunen en doorgang te kunnen laten vinden. Dat uit zich in de benodigde vergunningen, maar ook in het feit dat er een aantal maal delegaties zijn komen kijken bij vergelijkbare evenementen als het Mega Piratenfestijn. Ze geven volledige medewerking en zien het als een fantastische kans om Sint-Michielsgestel op de kaart te zetten! Het wordt echt het ultieme René Schuurmans optreden. Allemaal komen, je gaat er geen spijt van krijgen!

Het is hard gegaan met René Schuurmans sinds hij in 2003 debuteerde als solo-zanger met de single ‘Op de Griekse toer’. Op dat moment was hij al jaren als ambtenaar werkzaam in de gemeente Sint-Michielsgestel en was het zingen (al dan niet als duo met zus Astrid) vooral een steeds verder uit de hand lopende hobby. De keus om professioneel zanger te worden maakte Schuurmans eind 2005, toen hij al zijn andere werkzaamheden definitief opzij zette.  Het heeft hem geen windeieren gelegd. Met nummers als ‘Als ik haar zie’, ‘Diep in mijn hart...’ en ‘Zomaar verliefd’, vergaarde hij landelijke bekendheid. De landelijke doorbraak kwam in 2007 toen ‘Laat de zon in je hart’ dé grote meezinghit van de zomer was en het album ‘Vanaf vandaag’ doorstootte naar #5 in de Mega Album Top 100. Die plaat bevatte verder hits als ‘Handen in de lucht’ en ‘Kom bij me terug’. Zijn vierde album ‘Blij dat ik leef’, dat eerder dit jaar verscheen, heeft hem nog weer enkele treden hoger op de ladder gebracht.

Het bijzondere aan het succes van René Schuurmans is dat hij vrijwel al zijn nummers zelf schrijft, een klein unicum in de Nederlandse muziekwereld. "Ik wil alles in het leven zelf kunnen doen. Of het nu loodgieten is of  liedjes schrijven, ik leer mezelf graag van alles aan", zo lacht de zanger. "In het begin van mijn carrière was ik niet bekend genoeg om van gerenommeerde  liedjesschrijvers de topnummers te krijgen, dus de hits gingen altijd naar een ander. Toen ben ik het maar zelf gaan doen en gaandeweg ben ik daarin steeds beter geworden. Ik verzin een tekst en melodie en mijn producer Kees Tel verzorgt vervolgens de arrangementen. Daarna gaan mijn liedjes de wereld in en is het afwachten hoe het publiek ze oppikt. "

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Novy Immens in Sint-Michielsgestel; de Bruna-winkels in Heesch en Schijndel; CD-DVD Hans van Liempt in Den Bosch; Dio Drogisterij Groenendaal in Den Dungen; Kantoorboekhandel Paper Point in Heeswijk-Dinther; de Primerawinkels in Den Bosch, Rosmalen, Sint-Michielsgestel, Vught, Oss, Berghem, Veghel, Uden, Sint Oedenrode, Tilburg en Eindhoven en de Music Store-winkels in Rosmalen, Vught, Boxtel, Tilburg, Waalwijk, Oosterhout, Uden, Cuijk, Veghel, Schijndel, Druten en Bemmel. Verder kun je kaarten bestellen op www.primera.nl; www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442.

Aanvang is om 20.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Een zitplaats kost 30 euro, een staanplaats 25 euro. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op www.reneschuurmans.com .