3 keer goud voor Rowwen Hèze

11-01-2009 @ 10:58

André Rieu reikt gouden CD’s uit
Afgelopen vrijdag ontving de dialectband Rowwen Hèze op een wel heel bijzondere manier een nieuwjaarsgeschenk. Niemand minder dan wereldster André Rieu - die deze week de achtste positie heeft behaald in de Pollstar's 'Top 10 of Worldwide Touring Acts' - reikte een drietal gouden CD’s uit aan de band. Zowel de CD Kilomeaters (2005), Dageraad (2003) als Rodus & Lucius (2006) behaalden het verkoopcijfer van 35.000 stuks.
De band werd in de Limburgse hoofdstad Maastricht, tijdens een optreden van de huidige theatertour SAUS, op het podium verrast. Tijdens de korte speech roemde Rieu de band om hun trouw aan het Limburgse dialect en aan het vasthouden van hun eigen identiteit.
Het duurde 5 jaar voordat de CD Dageraad de huidige verkoopcijfers had bereikt, maar bij Kilomeaters (die al bijna platina is “60.000”) en Rodus & Lucius ging het veel sneller. Rodus & Lucius stamt uit 2006 en was het eerste officiële #1 album van de band in haar 24-jarige carrière.
De band tourt momenteel met hun meest recente theatervoorstelling “Saus” door Nederland. De DVD hiervan bereikte de 2e plaats in de officiële hitlijsten. Een compilatie van het concert is zaterdagavond om 23:50 uur uitgezonden bij de TROS op Nederland 3.