Tweede deel van de Geal clubtour Rowwen Heze + nieuwe single

16-02-2013 @ 10:07

Het nummer ‘Onderweg nar later van Rowwen Hèze is de tweede single afkomstig van het album Geal. Op het album heeft deze single de titel ‘Onder de greune brug’, de titel is aangepast omdat zanger Jack Poels zichzelf er vaak op betrapte het nummer tijdens optredens aan te kondigen als ‘Onderweg nar later’.

Het album Geal was het eerste nieuwe studioalbum sinds het met goud bekroonde Rodus & Lucius uit 2006.

Algemeen Dagblad over Geal: “Er is geen band in Nederland die in de laatste 25 jaar zo'n eigen, uit duizenden herkenbare muzikale stijl heeft ontwikkeld.”

Nu.nl schreef: “Binnen de psychologie wordt de kleur geel geassocieerd met energie, vreugde, levenslust en diepe betrokkenheid voor de directe omgeving. Rowwen Hèze had voor zijn achtste langspeler geen toepasselijkere titel kunnen kiezen. (...) Vol levensvreugde onderweg naar later.

Muziek.nl Magazine: “één van de beste werkstukken uit het toch al zo rijke oeuvre van de band

Onlangs trad Rowwen Hèze nog op als special guest in Ahoy tijdens de Vrienden van Amstel Live concertreeks en wonnen ze bij ‘Evers reikt uit’ in de Heineken Music Hall de ludieke prijs ‘Beste band uit Amerika’. Ook was Geal genomineerd voor een Edison.

Vanaf vrijdag 22 februari start Rowwen Hèze met het tweede deel van de Geal clubtour die wordt afgesloten met een show in Paradiso. Aansluitend trappen ze meteen het festivalseizoen af met een optreden op Paaspop.

http://www.rowwenheze.nl/

https://twitter.com/RowwenHeze