Vijfde theatertour Rowwen Hèze 9 februari van start

31-01-2008 @ 10:45

Rowwen Hèze verrijkt zich tijdelijk met 6 gastmuzikanten
Op zaterdag 9 februari licht Rowwen Hèze de deksel van haar nieuwe theatershow ‘Saus’. De Schouwburg van Cuijck beleeft de première van de 5e show. Saus is een echte liedjes-show; ‘Ditmaal geen theater met liedjes, maar de liedjes op z’n mooist in het theater’ aldus accordeonist en muzikaal leider Tren van Enckevort.
Met de onlangs verworven titel ‘Limburgers van Verdienste’ zal Rowwen Hèze ook in de voorstelling Saus haar dubbele gezicht tonen: dat van de feestelijke songs en de melancholieke ballades.
De band laat zich deze keer ondersteunen door een zestal gemêleerd gezelschap gastmuzikanten. Hub Boesten (trompet, trombone, tuba), Mo ‘ Jones (piano, hammond, mondharp, backings en percussie), Emil Szarkowicz (viool, klarinet, saxofoon), Linda Smeets (achtergrondzang, saxofoon en piano), Pieter Vermeulen (steelgitaar en diverse andere snaarinstrumenten) en Simone Cox (achtergrondzang, percussie).
Naast liedjes van het jongste album Rodus & Lucius brengt de band ook verschillende andere hoogtepunten uit haar rijke repertoire, alles overgoten met een saus bereid uit ‘verse ingrediënten, specerijen uit eigen tuin, bitterzoet van smaak’.  
Rowwen Hèze maakte in de winter van 1997 een overstap naar het theater met de voorstelling ‘Rowwen Hèze Giet Vremd’. En met succes: tien jaar later en vier theaterproducties verder is de band niet meer uit het Nederlandse theatercircuit weg te denken. Vele muziekliefhebbers zijn vaste bezoeker geworden van de Rowwen Hèze’s theaterconcerten en beleven de komst van de band naar ‘hun’ schouwburg als een van de highlights van het culturele seizoen.
Saus is voor een groot gedeelte al uitverkocht. Op http://www.rowwenheze.nl/ is een actueel overzicht te vinden van de optredens waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn.