Rowwen Hèze treedt op in stiltegebied Mariapeel

08-08-2011 @ 11:12

Op 10 en 11 september 2011 geeft de Limburgse band Rowwen Hèze een aantal bijzondere concerten midden in de Mariapeel (natuurgebied). Op de grens van Evertsoord en Helenaveen speelt de band live en luistert het publiek via draadloze hoofdtelefoons, waardoor de natuur in het stiltegebied niet wordt verstoord.

"Het is een bijzonder project, " aldus frontman Jack Poels "tijdens  deze concertreeks beleven het publiek en de band samen de Peel op een unieke manier. Zo spelen we de "De Peel In Brand" letterlijk vanaf de plek die als inspiratiebron diende voor dit nummer. Zie het al voor je, de Peel die rood kleurt door de ondergaande zon...".

"We zijn erg blij met deze concertreeks," vult Piet Zegers van Staatsbosbeheer aan," toen we anderhalf jaar geleden het verzoek kregen om concerten te organiseren in een stiltegebied waren we erg verbaasd.  Toen bleek dat het om stilteconcerten ging, waarbij de natuur volledig in haar waarde wordt gelaten zijn we mee gaan zoeken naar mogelijkheden om deze concerten mogelijk te maken. Rowwen Hèze weet namelijk als geen ander de schoonheid van de Peel te verwoorden".  Voor het concert wordt geen groot podium gebouwd. De band staat letterlijk op de turf  tussen de bomen en voor het publiek is een mooie natuurlijke heuvel gereserveerd.

Om de natuur niet te veel te verstoren zijn er voor ieder concert slechts 400 kaarten beschikbaar. Meer informatie en de voorverkoopadressen zijn te vinden via www.peelconcerten.nl