Popband Swelter tekent CoraZong Records

11-11-2008 @ 15:05

Album "Songs of Distance" wordt met uitgebreide toernee gelanceerd....

Als eerste indie popband heeft SWELTER een carrière-bepalend contract getekend met het rootsy CORAZONG RECORDS. Een op het eerste oog voor beide partijen verrassende keuze. Bert de Ruiter, CoraZong's managing director: "Een groot deel van onze catalogus kan roots muziek genoemd worden, maar dat is niet de maatstaf. Het gaat bij ons om échte muziek, gespeeld door échte muzikanten en recht uit het hart. Swelter scoort op alles het maximale aantal punten." In februari 2009 ligt Swelter's debuut 'Songs of Distance' in de winkels, maar de eerste liedjes zijn al te horen op www.myspace.com/musicSwelter

De samenwerking met Corazong lijkt voor de Zwolse vijfmansformatie niet de meest logische stap. De band voelt zich er echter als een vis in het water. Bart Drost, hun liedjesschrijver en zanger: "We hebben met verschillende geinteresseerde platenmaatschappijen contact gehad, de gesprekken met CoraZong voelden meteen vertrouwd. Zij schetsten een reëel beeld van de huidige platenindustrie en toonden visie en enthousiasme. En we herkenden en delen hun voorliefde voor eerlijke liedjes, dat schept een band."

Al vlak na de oprichting herkende Dolf Jansen het potentieel van Swelter en bombardeerde ze tot hit-tip op radio 3FM. Maar ook Kink Fm en andere radiozenders draaiden hun gitaarpop. Vervolgens ontwikkelde de band zich in korte tijd tot een graag geziene act op de Nederlandse podia. Ze stonden met The Frames in de Melkweg en Tivoli, met The Veils in Vera en de Effenaar en speelden met Johan, Bettie Serveert, Cracker en a balladeer. In de pers werden de optredens unaniem juichend gerecenseerd.

Debuutalbum 'Songs Of Distance' is een persoonlijke indie popplaat vol eerlijke liedjes geworden. Gemixed in België door Werner Pensaert (U2, Manic Street Preachers, Johan) en gemasterd - eveneens in België - door Uwe Teichert (Deus, Novastar, Admiral Freebee). "Wat mij bijzonder aansprak is de volwassenheid van Swelter's muziek, de sterkte van hun songs en de gedrevenheid van de bandleden", aldus Bert de Ruiter. Die gedrevenheid is altijd een van de krachten van Swelter geweest. Bart Drost: "We hebben steeds bewust zelf onze boekingen, promotie en management gedaan. Nu gaan we voor het eerst in zee met een andere partij. Dat is best spannend, maar als we hier niet 100% een goed gevoel over zouden hebben, hadden we het niet gedaan". Achter de schermen wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het album artwork en een nieuwe website.

Swelter's albums en digitale downloads zullen in de toekomst worden uitgebracht door en op het CoraZong Records label. De uitgave-rechten worden door muziekuitgeverij Cridecoeur beheerd en verder gaat CoraZong Music Management B.V. de komende jaren met raad en daad Swelter terzijde staan bij de uitbouw van haar carrière.

Over CoraZong Records schreef Maverick, het toonaangevende roots-muziekblad in Engeland en Europa, in haar november 2008 uitgave: CoraZong is a treasure chest to pour your heart into....Easily rivalling, nay surpassing, the likes of the longer established Rounder as roots label par excellence.

Americana UK beschreef CoraZong als: the most important Dutch Americana label en de Duitse Rolling Stone vindt CoraZong Records: immer gut für einen guten Song-writer und überhaupt Menschen mit Gespür für schöne Musik ...

Swelter is:
Bart Drost: zang, gitaar
Erik Delobel: gitaar
Gelke Boontje: viool, toetsen
John Zoet: bas, zang
Otto de Jong: drums

www.swelter.nl
www.myspace.com/musicSwelter