Nieuw Media PR bedrijf Kamikaze-PR van start

20-07-2013 @ 22:08

Kamikaze-PR: we go all the way!

4 April is Kamikaze-PR van start gegaan. Een PR-bedrijf voor muzieklabels, bands, artiesten, festivals en overige evenementen. Dit nieuwe bedrijf gaat zich richten op PR, mediapromotie en marketing voor de entertainmentbranche in de Benelux. Alfred van Luttikhuizen, voorheen werkzaam als DJ en producent bij de radiostations Kink FM en 3FM wordt de vaste promoter (pers, radio & TV). Daarnaast is Van Luttikhuizen gitarist van de succesvolle Nederlandse rockband John Coffey.

Alweer een nieuw PR-bedrijf voor de entertainmentindustrie?... Ja en nee.

Kamikaze-PR mag dan een gloednieuw bedrijf zijn; de oprichters kunnen echter terugblikken op vele jaren ervaring in zowat alle disciplines van de entertainmentindustrie. Ronald Draijer en Bart Wismans van muziekbedrijf Suburban Marketing & Distribution (anno 1997) en Ron van Hal van Aces High Promotion (opgericht begin 2008) hebben hun sporen verdiend in onder meer PR, social media, mediapromotie & marketing, retail, manufacturing & distributie van geluidsdragers (fysiek en digitaal), publishing, merchandising, A&R en licensing.

Ronald Draijer, eigenaar van Suburban: ,,We besloten al in 2011 om in te gaan spelen op de duidelijk zichtbaar veranderende behoeftes van de entertainmentbranche en -vooral- die van de muziekindustrie. Net als goede wijn tijd nodig heeft om te rijpen, is ook de oprichting van Kamikaze-PR het gevolg van een gezond proces waarbij we niet over één nacht ijs zijn gegaan. We hebben volop nagedacht over de vraag hoe dit nieuwe bedrijf een waardevolle toevoeging kon worden.”

,,Waar PR-buro’s zich doorgaans richten op óf perspromotie óf radio- & TV-promotie, verzorgen wij de hele promotiecampagne”, voegt Bart Wismans toe. ,, Voor de klant is dat reuze handig. We hoeven daardoor dus niet noodgedwongen in zee te gaan met externe partners. Kamikaze-PR heeft immers alles onder één dak.”

Ron van Hal: ,,De naam van het nieuwe bedrijf symboliseert onze werkwijze. No nonsens; recht op het doel af; toegewijd en vastberaden. Kamikaze-PR goes all the way. Suburban en Aces High Promotion richten zich traditioneel toch vooral op de alternatievere en hardere muziekgenres. Bij Kamikaze-PR staat daarentegen de deur open voor bijna àlle muziekgenres!”

Het nieuwe bedrijf trapt af met een Benelux promotiecampagne voor de aankomende CD van de Amerikaanse hardcore/punkband BoySetsFire. Kamikaze-promoter Alfred van Luttikhuizen kan haast niet wachten: ,,Na mijn opleiding Journalistiek heb ik als DJ/producer bij het prachtige Kink FM gewerkt, waarna ik voor 3FM als producer aan de slag ging. Daarnaast ben ik altijd nauw betrokken geweest bij de promotie van mijn eigen band John Coffey. Ik vind het erg tof om op zoveel verschillende manieren met muziek bezig te zijn en vanuit mijn radio-ervaring en als muzikant nu zelf bands, evenementen en muzieklabels te gaan promoten in de Benelux.

KAMIKAZE PR | DONKERE SPAARNE 14 ZW | 2011 JG HAARLEM | THE NETHERLANDS
www.kamikazepr.nl | mail: Infodesk@Kamikazepr.nl | mobiel: +31(0)6-38553680