Rick de Leeuw duikt in Nederlandse en Vlaamse popmuziek op Pinguinradio.com

26-09-2013 @ 22:51

Zanger, schrijver, dichter, presentator en muziekproducer Rick de Leeuw is de nieuwe Stationschef van Pinguinradio.com en daarmee te gast in het programma Bazz op de Buzz van de internetradiozender.

Rick de Leeuw brengt een nieuw Nederlandstalig album uit: “Beter als”. Daarnaast is De Leeuw presentator van “Het hol van de Leeuw”, een programma op de Vlaamse Radio 1. Zijn liefde voor Nederlandstalige muziek uit zowel Vlaanderen als Nederland én zijn passie voor Radio uit hij zaterdagavond op Pinguin Radio.

Uitzending

Bazz Barnasconi bezoekt Rick de Leeuw thuis in hartje Amsterdam waarna het interview op zaterdag 28 september tussen 19.00 en 21.00 uur wordt uitgezonden. De gasten van Bazz mogen zich een week lang Stationschef noemen. Zij krijgen namelijk invloed op de playlist van Pinguinradio.com. Hen wordt gevraagd een lijst samen te stellen van hun 25 favoriete popsongs, die een week lang meedraaien.

Muzieksmaak

Uit de keuze van de culturele alleskunner blijkt dat hij een brede smaak en diepgaande kennis heeft van het Nederlandstalige lied. Naast nummers van rocklegendes als John Cale, Iggy Pop en Graham Parker selecteerde hij ook veel muziek van Vlaamse bodem; Flip Kowlier, Gorki, Daan, De Mens en Noordkaap. Nederlandse acts die hij op de playlist van Pinguin Radio zet zijn onder meer; De Jeugd van Tegenwoordig, Drs. P, Roosbeef, Peter Koelewijn, Skik, Ellen Ten Damme, De Raggende Manne en Willy Alberti.

Pinguinradio.com

Bazz op de Buzz is een van de weinige 'praatprogramma's op Pinguinradio.com, dat verder vrijwel exclusief non-stop muziek uitzendt. Het programma bestaat sinds de oprichting van de zender in oktober 2011 en had eerder naast veel muzikanten o.a. Dolf Jansen, Sander Dekker, Ellen ten Damme, Leon Verdonschot, Maurice de Hond en Art Rooijakkers te gast.

Bazz Barnasconi is een van de initiatiefnemers van Pinguinradio.com en behalve programmamaker ook actief in de muziekwereld als coach en adviseur en als zanger van de Nederlandstalige skaband De Bazzooka's.

Pinguinradio.com trad op 1 oktober 2011 in de voetsporen van de alternatieve rockzender Kink FM. In de twee jaar van haar bestaan is het online radiostation uitgegroeid tot een van de best beluisterde internet muziekzenders wereldwijd met een vaste plek in de top 10 van de ruim 53.000 geregistreerde online radiostations.

Pinguinradio.com