Debuutalbum + clubtour voor Nederlandse band Houses

05-07-2011 @ 21:44

De Amsterdamse band Houses heeft 4 juli bekendgemaakt om in september, oktober en november 2011 een exclusief aantal clubshows te zullen spelen ter promotie van de release van hun eerste album. 'Clean Life' verschijnt op 19 september bij [PIAS], en zal worden vergezeld door een vijftal shows door het hele land.

19 september Amsterdam Paradiso
21 oktober Den Haag Supermarkt
28 oktober Groningen Simplon
29 oktober Nijmegen Merleyn
05 november Utrecht Ekko

De debuut-EP van Houses, 'End Of Story', zorgde in 2010 al voor veel aandacht in de Nederlandse muzieksector. Hun muziek werd o.a. vergeleken met Feist en Broken Social Scene, door de ingetogen stiltes die opbouwen naar grote uitbundigheden. De vocalen van zangeres Ella van der Woude zijn soms breekbaar, en soms juist krachtig en vol emotie.

Het succes van de EP zorgde voor airplay op 3FM en Kink FM, maar ook tientallen shows en tours waarbij de band oa het voorprogramma verzorgde voor Dazzled Kid. Nu is het vijftal klaar om het langverwachte debuutalbum uit te brengen bij [PIAS] én op eigen kracht de Nederlandse popzalen te vullen.

De eerste single 'Stay With Me' staat alvast op de avondplaylist van 3FM en geeft een voorproefje op het debuutalbum. De videoclip van de single is vers van de pers en hier te bekijken.

http://houseshouses.nl/band/
videoclip
download
http://www.friendly-fire.nl/
http://www.pias.nl