SYB'S NIEUWE ALBUM IN ZOWEL HET FRIES ALS NEDERLANDS

11-02-2008 @ 15:38

PRESENTATIE ‘HEILIG VUUR’ 12 MAART POPPODIUM ROMEIN LEEUWARDEN
RELEASE ‘HEILIG  VUUR’ 14 maart- 1e week alleen verkrijgbaar in Fryslan
 
Op 14 maart is het zover: de release van ‘Heilig Vuur’, het eerste Nederlandstalige soloalbum van SYB. Om dit heugelijke feit te vieren zal er een Special Edition worden gereleased. Deze Special Edition zal bestaan uit 2 CD’s waarop de 12 songs zowel in een Nederlandse- als een Friesgezongen versie te horen zullen zijn. Om de trouwe Friese fans tegemoet te komen is deze Special Edition van 14 tot 21 maart ALLEEN in Friesland verkrijgbaar. Daarna zal het ook verkrijgbaar zijn in de rest van Nederland. De presentatie van het album ‘Heilig Vuur aan pers en publiek is op 12 maart a.s. in Poppodium Romein te Leeuwarden.

Single: Als ik Jou Zie
Op vrijdag 25 januari jl. werd de eerste single  van ‘Heilig Vuur’ – ‘Als ik Jou Zie’ uitgebracht. De single is al veelvuldig op diverse radiostations te beluisteren. ‘Als Ik Jou Zie’ staat o.a. op de Radio 2 (a-lijst) en bij vele regionale radiostations. Bij Radio 538’s Edwin Evers kon Syb ook al rekenen op een warme ontvangst.  

Theatertoer:
Daarnaast werd op 10 januari het startschot gegeven voor SYB’s nieuwe theatertoer ‘ALLES UIT DE KAST EN MEER!. Deze toer omvat 38 shows langs de Nederlandse theaters. Er waren al goede recensies leesbaar in de diverse kranten.

In het kort:
Alweer vijf jaar geleden stapte frontman Syb van der Ploeg uit één van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de Nederpop, De Kast. Inmiddels kan de populaire zanger terugkijken op een geslaagd vervolg van zijn carrière. Zo toerde hij met zijn eigen band Spanner in Duitsland, speelde hij de rol van Scaliger in de Kayak rockopera ‘Nostradamus – The Fate of Man’, en schitterde hij als de hoofdrolspeler in ‘Rembrandt – The Musical’. Het afgelopen jaar was Syb in vele theaters te zien met de succesformatie Motel Westcoast. Ook was hij begin 2007 een van de deelnemers aan het tv programma ‘Just The Two of Us’.

Info: www.sybvanderploeg.nl