AMERIKAANSE WESTCOAST GROEP VENICE SPECIAL GUEST BIJ CONCERT RADIO 2!

28-03-2007 @ 09:54


Op vrijdag 27 april a. s. wordt in de Heineken Music Hall de Radio 2 "Week van de Jaren 70" afgesloten met een groots finale concert met de gelegenheidsgroep Motel Westcoast en de uit Amerika afkomstige Westcoastband VENICE. Motel Westcoast bestaat o.a. uit Syb van der Ploeg, Julian Thomas, Edward Reekers, Mirjam Timmer en Han Kooreneef, ze kregen zeer goede recensies, muziekblad OOR schreef: "zelden hebben 4 stemmen zo perfect bij elkaar gepast".

Het gehele concert staat op 27 april in het teken van de mooiste songs die afkomstig zijn van de Amerikaanse Westcoast. Grote namen als The Eagles, Doobie Brothers, Fleetwood Mac, Andrew Gold, Christopher Cross, Kenny Loggins, The Beach Boys, Crosby Stills & Nash, The Doors, Creedence Clearwater Revival, Toto, Randy Newman en Venice komen hier vandaan.

Voor Syb van der Ploeg is het een fantastisch moment om wederom op het podium te staan met de leden van Venice. In 2001 was Venice Special Guest tijdens het Mega Intiem concert wat hij gaf met De Kast voor 30.000 man in het Gelredome. Het concert wordt live uitgezonden op Radio 2 en het programma wordt geopend door de Egels. Deze gelegenheidsformatie, met leden uit de band van Veldhuis & Kemper, speelt uitsluitend songs van The Eagles.

Venice is een Amerikaanse pop-country-rock-band bestaande uit de broers/neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. De Lennons brengen eigen composities in de stijl van The Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. De band werd opgericht in 1977 in Venice, Californië. De Lennons traden onder meer op in begeleidingsbands van Linda Ronstadt, Don Henley en Jackson Browne. Belangrijkste kenmerk van Venice zijn de ongekend mooie, meerstemmige vocalen. De groep werd in Nederland bekend dankzij een optreden in het radio- en tvprogramma '2 Metersessies' van Jan-Douwe Kroeske en is hier inmiddels ongekend populair. David Crosby noemde Venice al eerder: "the best vocal group in the country, and one of the best groups of any kind I have ever heard".

Radio 2
presenteert Motel Westcoast: Vrijdag 27 april, 20:15 uur, Heineken Music Hall
Voor meer informatie www.radio2.nl en www.motelwestcoast.nl