De Kast geeft 10 november een reünieconcert

22-08-2006 @ 14:24

De Kast geeft 10 november een renieconcert tijdens de Fryske Music Night in het WTC Expo (FEC) te Leeuwarden.

Vier jaar na hun afscheidsconcert in de Amsterdam Arena doet de (Friese) popgroep De Kast in de originele bezetting tijdens de Fryske Music Night op 10 november a.s. een renieconcert. Ze verkregen grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak.

In de jaren 90 was De Kast n van de populairste popbands van Nederland. In die tijd verkochten ze meer dan 1.000.000 albums en singles, deden meer dan 100 optredens per jaar, wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison n een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en zij vielen op door hun speciale concerten. Het begon in 1996 met 12.000 bezoekers in het Abe Lenstra Stadion, daarna bezochten 20.000 mensen het unieke concert op het strand van Lemmer, en hun Megaconcerten in het Gelredome te Arnhem trokken 90.000 bezoekers. Tevens was De Kast destijds de eerste Nederlandse band die
optredens gaf in de Heineken Music Hall en Ahoy.

Eind 2002 stopte de groep in goed overleg, waarna zanger Syb van der Ploeg samen met drummer Nico Outhuijse een geluidsstudio en de band Spanner begon.
Syb ontwikkelde zich verder als tekstschrijver/componist en staat tegenwoordig regelmatig als frontman op het podium met n van zijn andere projecten: Syb & Band. Ook speelt hij op dit moment de rol van meesterschilder Rembrandt in de gelijknamige musical in het Koninklijk Theater Carr te Amsterdam.

Peter, Sytse en Kees gingen allen hun eigen weg en zijn nog steeds werkzaam binnen de muziekbranche als producer, docent en/of uitvoerend musicus.

De Fryske Music Night is een muziekspektakel met Friese en nationale artiesten. Naast De Kast bestaat de line-up verder uit: Rob de Nijs, Syb & Band, MIR, Piter Wilkens, Maaike Schuurmans, Rients Gratama e.a. Het unieke aan deze samenstelling is, dat de groep artiesten die in het jaar 2000 het zeer succesvolle Friese muziektheater SimmerTime maakten, nu opnieuw herenigd zijn. Tijdens de Fryske Music Night zullen dan ook vele krakers uit de Friese Top 40 en SimmerTime voorbij komen, waarvan intussen meer dan 70.000 albums zijn verkocht en welke onlangs op DVD is verschenen.