Stukjes Hilversum voor Mies, Willem en Joost

07-05-2007 @ 17:34

Als de gemeente meewerkt krijgt de directe omgeving van het Mediapark in Hilversum binnenkort een Mies Bouwman-allee, een Willem Duys-vijver en een, jawel, Joost den Draaijer-rotonde.
Het voorstel is maandag 7 mei 2007 ingediend bij burgemeester Ernst Bakker door een comité van mensen die nauw betrokken zijn bij Hilversum en het Mediapark. Het comité wil op deze manier nog tijdens hun leven een eerbetoon brengen aan deze drie belangrijke namen uit de radio- en televisiewereld.
Het is de bedoeling dat de toegangsweg naar het Mediapark wordt vernoemd naar tv-presentatrice en programmamaakster Mies Bouwman. Het betreft het gedeelte van de huidige Lage Naarderweg tussen de voor het Mediapark gelegen rotonde en de gemeentegrens bij de stoplichten Crailoo. Aan het eind van deze Mies Bouwmanallee zal in de nabije toekomst een tweede ingang van het Mediapark komen. Deze ingang moet het adres Mies Boumanallee 1 krijgen.
Het tweede idee is om de kort geleden aangelegde vijver bij het Instituut voor Beeld en Geluid te vernoemen naar Willem Duys. Deze radio- en tv-presentator staat bekend om zijn affiniteit met water en vissen en presenteerde zijn tv-programma’s met een kom goudvissen in beeld. In de toekomst moet ook vanaf de openbare weg, de Insulindelaan, deze naamgeving zichtbaar zijn.
Het derde plan is de vorig jaar aangelegde grote rotonde bij de ingang van het Mediapark te vernoemen naar de befaamdste dj die Nederland heeft gehad: Joost den Draaijer, pseudoniem van Willem van Kooten.
Bron: Gooi en Eemlander