Na 41 jaar weer Nederlandstalig album van Hein Simons

29-08-2014 @ 22:31

Het is 1965, in het Limburgse Schaesberg wint de 11 jarige Heintje Simons (1955) een talentenjacht door op onnavolgbare wijze ‘Mama’, van Robertino Loreti, te zingen. De rest is geschiedenis. Wereldwijd zal ‘de Nachtegaal van Bleyerheide’, meer dan 40 miljoen geluidsdragers verkopen. 40 gouden (destijds dienden er 250.000 stuks verkocht te worden om goud te behalen) en 10 platina onderscheidingen zullen er aan hem uitgereikt worden. Op het ‘Grand Gala du Disc’ 1970, gepresenteerd door tv-iconen Mies Bouwman en Willem Duys, wordt uit handen van Maurice Chevalier een Edison aan hem uitgereikt.
In 1973 verschijnt het album 'Ik denk aan jou‘, naar later zal blijken, zijn voorlopig laatste in het Nederlands gezongen album.

De carrière van Hein Simons zal zich in de volgende 40 jaar vooral afspelen in de Duitstalige landen en China waar hij tot op de dag van vandaag razend populair is. Na ruim 41 jaar verschijnt er nu weer een in het Nederlands gezongen album van Hein Simons met als veelzeggende titel ‘THUIS’. Op dit album staan12 nieuwe songs en natuurlijk een medley van de allergrootste hits van Hein Simons. Bovendien is de song ‘Ik hou van Holland’ de leader van het gelijknamige populaire televisie programma van Linda de Mol waardoor Hein Simons weer volop in de belangstelling staat.
Vooruitlopend op het album verschijnt de single: “Ik zeg dank”.

Tracklist album 'Thuis': Ik zeg dank / Achttien lentes / Gestolen uren / Het buurtcafé / Jij bent de vrouw van mijn leven / Jij en ik / Het land van Vondel en Piet Hein / Liefdesvuur / Nooit meer / Pure waanzin / Luchtkasteel / Vertrouw op jezelf / Mama (live)

Plus de medley: Ich Bau dir ein Schloss / Oma so lieb / Heitschi Bumbeitschi / Ich sing ein lied für dich / Du solst nicht Weinen / Schneeglöckchen in Februar

label: jaz records

albumrelease: 19-09-2014

http://www.heinsimons.com/