Mooi Volendam – De Geschiedenis Van Palingsound

25-02-2009 @ 14:34

De unieke Palingsound in beeld en geluid. Een prachtig overzicht van vele hits en bijna-hits uit Volendam.
Dit is een schitterend overzicht van de grootste hits uit Volendam, of zoals Willem van Kooten (alias Joost den Draaijer) dat in 1967 omdoopte tot de Palingsound. Het begon allemaal bij The Cats en ging via Left Side, BZN en Maddog naar Maribelle, Canyon, Tol & Tol en Next One om uit te komen bij Jan Smit, Nick & Simon en de 3js.

De eerste CD laat de grootste hits horen, zoals “Lea” (The Cats), “Pearlydumm” (BZN), “Sailin’ Home” (Piet Veerman), “You’re My Hero” (Annie Schilder), “Eleni”(Tol & Tol) en Jan Smit met “Laura”, terwijl het lied van de eeuw “Mooi Volendam” van Canyon natuurlijk niet ontbreekt.

De tweede CD bevat ‘rarities’, met onder andere “Hey Lady Jane” van BZN, een unieke Spaanse uitvoering van “Ik zing dit lied voor jou alleen” van Jantje Smit, tot vergeten hits als “Morning Sunrise” (Left Side), “Sailor Sail On” (Cees Veerman) en Jen Rog ‘s “Sandy”.

En dan is er de DVD, met de eerste aankondiging van The Cats uit Tienermagazine van december 1965 en prachtige opnamen van Left Side uit Tienerklanken. Maar ook nooit eerder op dvd uitgebrachte clips van The Cats (“We Should Be Together” en “Lovers Don’t Talk”), Piet Veerman’s eerste solosingle uit Musikladen (“Rolllin’ On A River”) en twee BZN opnamen uit Musikladen (“Mon Amour” en “Rocking The Trolls”).
Verder nog video’s van “Sailin’ Home”, “Eleni” en “You’re My Hero”, terwijl de bonustrack een versie van “Mooi Volendam” is, gezongen door Maribelle, BZN en The Cats, een opname uit 1984.

Mooi Volendam – De geschiedenis van de Palingsound is een prachtig document, voorzien van een mooi boekwerkje met een informatie over alle acts, vergezelt van prachtige foto’s en afdrukken van singlehoesjes.

Deze box is samengesteld door Bert van Breda van BR Music, Johan Tol en Michel Veerman. De laatste twee zijn de schrijvers van het - tot beste popboek van de afgelopen 30 jaar uitgeroepen – ‘One Way Wind, de geschiedenis van de Palingsound’.

** Deze compilatie is eerder uitgebracht als One Way Wind – De geschiedenis van de Palingsound.
release 20 februari 2009
universal music