Popronde 2007 zoekt bands; deadline 1 maart nadert

19-02-2007 @ 16:59


Tot donderdag 1 maart kunnen bands zich inschrijven voor landelijk reizend festival Popronde. Met name wordt nog gezocht naar bands buiten het pop/rock-genre: urban, soul, funk, hip-hop, jazz, wereldmuziek, techno, electro, blues, dance, ska, folk en rockabilly bijvoorbeeld. Uit de ingezonden demo’s en afgaande op de live- reputatie worden door de commissie 90 bands geselecteerd die mee mogen gaan touren met de Popronde. Uitsluitend bands met eigen repertoire worden geselecteerd.
Popronde vindt plaats in de periode 14 september tot 16 november. Wekelijks worden op donderdag en vrijdag een stad aangedaan. Het streven is de Popronde 2007 in 19 steden te organiseren. Het festival vindt in elke stad bij ongeveer 20 podia plaats, deze variëren van kleine bruine cafés tot professionele popzalen. Op de Popronde kan het publiek - gewapend met het programmaboekje - al zappend tussen de lokaties een beeld krijgen van opkomende Nederlandse bands.

Kweekvijver
Popronde is een kweekvijver, een voedingsbodem voor de Nederlandse popmuziek. Bands die in eigen regio vaak al naam hebben krijgen op Popronde de gelegenheid zich in nieuwe steden te presenteren en door te stromen naar plaatselijke festivals of lokale muziekpodia. Voordat ze doorbraken naar een groter publiek en grotere zalen toerden bands als Racoon, Relax, C-Mon & Kypski, The Sheer, Silence Is Sexy, a balladeer, Illicit, About, Voicst, Roosbeef, El Pino and the Volunteers en The Kevin Costners met het festival. De Popronde is gratis toegankelijk.
Verleden jaar vond Popronde plaats in 14 steden en vonden 350 optredens bij 250 podia plaats. De verwachting is dat aankomend jaar in 19 steden circa 300 podia deel zullen nemen aan het festival. Hier zullen circa 400 optredens van de geselecteerde bands plaatsvinden. Naar verwachting zullen 40.000 mensen het festival bezoeken.

Hoe aan te melden voor het festival
Bands die geïnteresseerd zijn kunnen tot 1 maart het aanmeldingsformulier, biografie en demo opsturen naar Popwaarts. Het aanmeldingsformulier is te downloaden op www.popronde.nl. Hierop is ook het adres van Popwaarts te vinden.
Begin mei wordt op www.popronde.nl bekend gemaakt welke bands zijn geselecteerd voor de Popronde editie 2007.
Popronde is een initiatief van Popwaarts en vindt plaats in samenwerking met lokale organisaties op muziekgebied.
Op http://www.popronde.nl meer informatie over het festival.