MUZIKAAL TALENT TOT EN MET 21 JAAR GEZOCHT

31-05-2007 @ 19:10

Unsigned The Young Ones wordt het thema van deel 8 in de vermaarde Unsigned-serie van het Nationaal Pop Instituut. Op deze Unsigned cd’s krijgen talentvolle, jonge, veelbelovende Nederlandse artiesten in een bepaald genre de gelegenheid om zich met twee of drie professioneel opgenomen nummers aan het publiek en platenmaatschappijen te presenteren, in de hoop er een platencontract uit te kunnen slepen. Deze keer zoeken wij bands & artiesten in de leeftijdscategorie tot en met 21 jaar in het genre pop/rock.
Inmiddels heeft het concept Unsigned zich behoorlijk bewezen en zijn we trots op de artiesten die dankzij het Unsigned Project een flinke sprong voorwaarts hebben gemaakt in hun carrière, zoals Dignity (No Sweat, ’97), Racoon, Dyzack (Characters, ’97), Opgezwolle, Pete Philly, C-Mon & Kypski (Homegrown, ‘02), Gem, Voicst, zZz (College Radio, ‘03), Sabrina Starke, Ntjamrosie, Giovanca, Jav’lin (The Mighty 8, ‘07).
Hoewel de release pas gepland is voor voorjaar van 2008, wil men nu vast beginnen met het zorgvuldig uitkammen van Nederland op zoek naar jonge talenten. Voorwaarden zijn dat je Unsigned bent - dus geen platenmaatschappij hebt, niet ouder dan 21 jaar, eigen werk hebt en muziek maakt in het genre pop/rock.
Bands/artiesten die menen aan de voorwaarden te voldoen, kunnen hun demo (op cd, cd-r, mp3, video), biografie (inclusief contactgevens) en bandfoto vóór maandag 2 juli 2007 sturen naar onderstaand adres.
Men probeert alle inzenders te berichten voor 31 juli 2007. Meer informatie over het Unsigned Project is te vinden op www.popinstituut.nl.

Nationaal Pop Instituut
o.v.v. Unsigned The Young Ones
Prins Hendrikkade 142
1011 AT Amsterdam
unsigned@npi.nl