Zes bands geselecteerd voor Unsigned, When Pop Meets Jazz

16-09-2008 @ 17:45

In maart 2009 zal Muziek Centrum Nederland, afdeling Pop, weer een nieuwe Unsigned cd uitbrengen. Het thema van deel 9 van deze inmiddels vermaarde serie is crossover tussen pop en jazz. Uit een groot aantal inzendingen, mede dankzij de oproep in Metro, en verschillende tips zijn zes Nederlandse bands en artiesten geselecteerd, te weten: Thomas Azier, Lavalu, Einstein Barbie, Myriam Gaasbeek, Electric Barbarian, en Ruben Heine. Het project draagt de titel: When Pop Meets Jazz.
Deze zes bands/artiesten gaan binnenkort de studio in onder leiding van producers Wiboud Burkens (toetsenist) en Manuel Hugas (bassist). De twee heren hebben hun sporen verdiend als studio- en sessiemuzikant bij veel nationale en internationale artiesten als Candy Dulfer, New Cool Collective, Daughters of Soul (met de soullegenden Deniece Williams, Chaka Khan en Sandra ST Victor van The Family Stand), Alain Clark en vele anderen. Elke artiest zal twee nieuwe tracks opnemen voor het album. In maart 2009 zal de cd uitgebracht worden en daarna zal een promotietour van start gaan in samenwerking met Metro.
Voor Lavalu kan de timing niet beter. Op de dag waarop zij bovengenoemd nieuws te horen kregen, vonden zij in Duitsland de geschikte studio waar ze in januari 2009 hun debuutalbum zullen opnemen. De release van Unsigned zal in maart 2009 zijn onder aanwezigheid van de muziekindustrie en media. Lavalu heeft precies dan het ruwe materiaal van hun debuutalbum gereed.
Het Unsigned Project is bedoeld voor jonge artiesten in Nederland die nog geen platencontract (unsigned) hebben. Ze worden opgepikt door talentenjagers en kunnen zich daarna presenteren aan de muziekindustrie en de media. Sinds 1997 brengt MCN bijna ieder jaar een verzamel-cd uit met zo'n tien talentvolle artiesten of acts, gevolgd door een tournee. Op elke verzamelaar is een nieuw genre te horen: van R&B, singer-songwriters tot hiphop, crossover & dance.
Een groot aantal deelnemers is mede dankzij het Unsigned Project in het bezit gekomen van een platencontract, zoals bijvoorbeeld Dignity (No Sweat, R&B-project), Racoon, Kirsten (Characters, singer/songwriter-project), Pete Philly, Lange Frans & Baas B, Opgezwolle (Homegrown, hiphop), Voicst, Gem, zZz (College Radio), Senna, Sabrina Starke (The Mighty 8) en King Jack (The Young Ones). Via diverse kanalen maakt MCN jaarlijks bekend wat voor soort talent het zoekt voor de volgende Unsigned-cd.
Unsigned, When Pop Meets Jazz is een initiatief van Muziek Centrum Nederland in samenwerking met Metro.