Take Six talenten laten zich zien en horen in Paradiso en Effenaar

17-03-2009 @ 13:33

Een nieuwe generatie pop/jazz artiesten

Take Six, de nieuwe Unsigned-cd van Muziek Centrum Nederland, wordt op vrijdag 20 maart in Paradiso Amsterdam en op zondag 29 maart in de Effenaar in Eindhoven officieel gepresenteerd.

Ruben Hein, Thomas Azier, Myriam Gaasbeek, Lavalu, EinsteinBarbie en Electric Barbarian, zijn live op deze avonden te zien.

Op de cd Take Six, when pop meets jazz, staan zes talentvolle, aankomende pop/jazz bands. De afgelopen maanden hebben zij onder leiding van producers Wiboud Burkens en Manuel Hugas ieder twee nummers opgenomen. De uitkomst is een afwisselend album met twaalf nummers van zes verschillende bands. De lente is begonnen!

Het Unsigned Project van Muziek Centrum Nederland geeft sinds 1997 nieuw talent een kans om een stap te maken in hun carrière. Ieder jaar wordt in het hele land het meest veelbelovende nieuwe talent gescout. Deze artiesten krijgen de gelegenheid om twee nummers op te nemen onder professionele omstandigheden. Daaraan gekoppeld zijn er live optredens om het album te promoten.
Elk album besteedt aandacht aan een per release wisselende muziekstijl en geeft daarmee een indruk van een nieuwe generatie artiesten in het genre. Via diverse kanalen maakt Muziek Centrum Nederland jaarlijks bekend wat voor soort talent het zoekt voor de volgende Unsigned-cd.

Een groot aantal deelnemers is mede dankzij het Unsigned Project in het bezit gekomen van een platencontract, of heeft zich in de kijker weten te spelen van de media zoals bijvoorbeeld Dignity (No Sweat, R&B-project), Racoon (Characters, singer/songwriter-project), Pete Philly, Lange Frans & Baas B (Homegrown), Voicst, Gem, zZz (College Radio), Giovanca, Sabrina Starke (The Mighty 8) en King Jack, Two Way Radio (The Young Ones).

Het optreden in Paradiso begint om 19.00 uur. Entree 7,50 euro + lidmaatschap. Het optreden in de Effenaar begint om 19.30 uur. Entree 7,50 euro.

Take Six, When Pop meets Jazz is een initiatief van Muziek Centrum Nederland in samenwerking Challenge Records.