Solo-debuut Dazzled Kid, alias Tjeerd Bomhof, verschijnt 28 januari 2011

03-12-2010 @ 20:55

Tjeerd Bomhof, zanger/gitarist van de indieband Voicst, heeft onlangs een contract getekend bij Universal Music voor zijn nieuwe solo-project. Onder de naam Dazzled Kid verschijnt vrijdag 28 januari a.s. zijn album, getiteld 'Fire Needs Air'. Het solo-debuut is een co-productie van Tjeerd en Simon Akkermans (C-mon & Kypski), opgenomen in de C-mon & Kypski studio bij Kytopia, te Utrecht. De mix is in handen van Peter Katis (Interpol, The National, Jonsi) en Patrick Dillet (David Byrne, Brian Eno, B52’s).

Het afgelopen jaar heb ik vrij impulsief geleefd: heel veel nummers geschreven, alleen en met anderen, in Nederland en er buiten. En als het niet beviel dan veranderde ik de koers. Het resultaat van dat jaar is 'Fire Needs Air', dat ik heb opgenomen met de hulp van een hele berg te gekke muzikanten die ik de afgelopen jaren ben tegen gekomen,” aldus Tjeerd Bomhof .

De release van het album wordt voorafgegaan door de single 'Embrace'. Vanaf 14 december start de promotie en beleeft de videoclip voor de single zijn online première.

Dazzled Kid op YouTube
Een voorproefje van het solo repertoire is al te horen en zien op YouTube onder de titel Dazzled Kid Through A Lens - November 2010.
Sinds begin november draagt Tjeerd dagelijks een bijzondere camera om zijn nek, waarmee een ‘stop-motionfilmpje’ wordt opgenomen. Het geeft een kijkje in de keuken van het dagelijkse artiestenleven van Dazzled Kid. Van de aanloop naar de release van het debuutalbum, met de bijbehorende bijzondere gebeurtenissen en activiteiten, zullen verschillende online filmpjes worden gemaakt. Het eerst filmpje is hier te bekijken. De betreffende song, 'Yes No Maybe', is bovendien gratis te downloaden via www.dazzledkid.com .

Dazzled Kid live
Zaterdag 15 januari zal Dazzled Kid optreden tijdens het Noorderslag Festival, te Groningen. Een negental optredens staan inmiddels geboekt in maart. De clubtour start zaterdag 5 maart in Zwolle en eindigt op woensdag 30 maart in de Melkweg, te Amsterdam.

http://www.dazzledkid.com/