Buma Kindermuziekprijs 2022 naar Dirk Scheele

30-03-2022 @ 12:39

Componist, muzikant en theatermaker Dirk Scheele krijgt de Buma Kindermuziekprijs 2022. De oeuvreprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt op zondag 10 april in Enschede, als afsluiting van de Kindermuziekweek.

Dirk Scheele schrijft en speelt al meer dan 25 jaar eigen kinderliedjes. Dankzij zijn muziek en theatershows is hij uitgegroeid tot een icoon onder kinderen tot ongeveer 8 jaar. Zijn YouTube-kanaal heeft 55.000 abonnees. Volgens Buma Cultuur zijn Scheele’s inzet, creativiteit en bereik van grote invloed op de muzikale ontwikkeling van de jongste jeugd.

De Buma Kindermuziekprijs is een nieuwe oeuvreprijs voor Nederlandse componisten die hun ziel en zaligheid hebben ingezet om de jongste generatie te bereiken met muziek. Buma Cultuur wil hen hiermee jaarlijks eren en een podium geven. Scheele ontvangt de award op zondag 10 april in De Grote Kerk in Enschede. Daar zal die avond ook de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2022 worden uitgereikt.

Scheele begon zijn eerste liedjes te schrijven als muziektherapeut voor kinderen met een verstandelijke beperking. In zijn theatervoorstellingen en video’s speelt hij gitaar en andere instrumenten, maar maakt hij ook muziek met bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed. Hij trekt momenteel met zijn nieuwste show ‘Roep van de Jungle’ door het land. Scheele maakte eerder ook programma's voor Nickelodeon (Nick Jr), zoals ‘Op Stap met Dirk Scheele’.

https://www.dirkscheele.nl/