Nieuwe single Wim Rijken: Vader mijn vriend

10-06-2015 @ 22:45

'Vader mijn vriend, een vriend als mijn vader...' zongt Wim Rijken jr op 7 juni voor Wim Rijken sr op het feest ter gelegenheid van de 85e verjaardag van zijn vader. Een ode aan een vader die een vriend werd.
Wim junior schreef zelf de tekst en de muziek samen met Jan Willem Verbeek, die ook te horen is op de akoestische gitaar.
De reacties op het lied waren zo overweldigend, dat spontaan is besloten het lied als single uit te brengen, mede met het oog op Vaderdag, 21 juni.

Als zanger scoorde Wim Rijken in 1988 met zijn eerste single meteen een hit: 'Wie weet wat liefde is', een duet met Conny Vandenbos. Ook hun 2e single Stapelgek op jou haalt de hitlijst. Solistisch heeft hij daarna succes met liedjes als 'Voor mij is er maar één', 'Jij bent mijn zomer', 'Zij is de liefste' en meest recentelijk 'Ik wil wel weer'.

Wim is ook acteur. Hij begon bij de Haagse Comedie en vele theaterproducties volgden. Zo schitterde hij in o.a. Oud Speelgoed, Viktor/Viktoria, Little Voice en In The Mood. Op televisie speelde hij rollen in series als De Brug, Oppassen, Westenwind, Goede Tijden Slechte Tijden, Sam Sam, De Club Van Sinterklaas en Flikken Maastricht.
Sinds 2009 is Wim bijna jaarlijks in de bioscoop te zien in de traditionele Sinterklaas-films, allen met goud bekroond. Vol verve vertolkt hij hierin de rol van goedheiligman. Dezelfde rol speelt hij ieder jaar in de unieke dvd-productie Video van Sint.

Wim Rijken heeft een rijke carriere.
Hij presenteerde op televisie ondere andere De Winkel Van Sinkel en De Droogkap en radioprogramma’s op Radio Noordzee (o.a. Nachtvlinders), Radio 1 en Radio 192.
Als casting director ontdekte hij menig nieuw talent en als manager/songwriter was hij een belangrijke man achter het succes van de popact Wickit. De groep stond in vele landen genoteerd in de charts.
Wim’s stem is regelmatig te horen in commercials, als voice-over en in kinderseries.

www.wimrijken.nl

downloadlink single