Nieuwe feelgood single Wim Rijken

26-10-2013 @ 21:51

"Ik wil wel weer (ieder uur opnieuw beleven…)" is de nieuwe feelgood single met een Zuid-Amerikaans sausje van Wim Rijken. Wim schreef ook dit nummer samen met Hans Rusche, net als zijn drie meest recente singles 'Samen met jou', 'Als de dag lacht' en 'Zij is de liefste. Voor de productie werden zij bijgestaan door René Dalderop.

In de bioscoop is Wim te zien in de rol van Goedheiligman in de film ‘Sinterklaas En De Pepernoten Chaos’, naast o.a. Gerard Joling, Patty Brard, Willeke Alberti en Tony Neef. Dezelfde rol speelt hij ook in de nieuwe Video Van Sint. Het is in Koninklijk Theater Carré in 1987 bij zijn auditie voor de musical Heimwee, waar niet alleen het acteertalent van Wim Rijken opvalt, maar ook zijn goede zangstem. Wim krijgt de rol en niemand minder dan medespeelster Conny Vandenbos nodigt hem niet veel later uit voor een duet. Hun 'Wie weet wat liefde is' wordt direct een groot succes. Ook hun tweede single 'Stapelgek op jou' haalt de hitlijst. Solo scoort Wim daarna met 'Voor mij is er maar één', 'Jij bent mijn zomer', Dans met mij, 'Als de dag lacht' en 'Zij is de liefste.

Wim begon als jong acteur bij de Haagse Comedie en vele theaterproducties volgden. Zo schitterde hij in o.a. Oud Speelgoed, Viktor/Viktoria, Little Voice en In The Mood. Op televisie speelde hij rollen in series als De Brug, Oppassen, Westenwind, Goede Tijden, Slechte Tijden, Sam Sam en De Club Van Sinterklaas.

Sinds 2009 is Wim jaarlijks in de bioscoop te zien in de traditionele Sinterklaasfilms, allen met goud bekroond. Vol verve vertolkt hij hierin de rol van Goedheiligman. Dezelfde rol speelt hij ieder jaar in de unieke dvd-productie Video Van Sint. Wim Rijken heeft een imposante carriere. Hij presenteerde op televisie ondere andere De Winkel Van Sinkel en De Droogkap en radioprogramma’s op Radio Noordzee (o.a. Nachtvlinders), Radio 1 en Radio 192. Als casting-director ontdekte hij menig nieuw talent en als manager/songwriter was hij een belangrijke man achter het succes van de popact Wickit. Verder is Wim’s stem regelmatig te horen in commercials, als voice-over en in tekenfilms.

In de zomer van 2012, 25 jaar na zijn auditie in Carré, verschijnt het album 'Als de dag lacht', met daarop de mooiste en meest succesvolle liedjes uit zijn carriere. Naast de eerder genoemde hits ondermeer 'Zeldzaamheid', 'Jij en ik de wereld over', de remake van 'Wie weet wat liefde is' met Marga Bult, met wie hij het duet zong in de musical Diva’s In Nood en Samen Met Jou.

single: Ik wil wel weer (ieder uur opnieuw beleven…)

release: 18-10-2013

label: berk music

www.wimrijken.nl

downloadlink single