NL: Nieuwe single Wim Rijken: Samen met jou

11-11-2012 @ 21:31

De intieme ballade "Samen met jou" van het jubileumalbum "Als de dag lacht" is de nieuwe single van Wim Rijken. Net als zijn meest recente hits "Zij is de liefste" en "Als de dag lacht" is ook dit nummer geschreven door Wim (tekst) en Hans Rusche (muziek). Samen tekenen zij voor de productie.

Op DVD is Wim Rijken samen met Nick & Simon te zien in de nieuwe Video Van Sint. Voor het vierde jaar op rij speelt Wim hierin de rol van goedheiligman. Dezelfde rol vertolkt hij in de bioscoophit van het afgelopen jaar Sinterklaas En Het Raadsel Van 5 December, de film die deze maand ook verscheen op DVD.

Het is in Koninklijk Theater Carré in 1987 bij zijn auditie voor de musical Heimwee, waar niet alleen het acteertalent van Wim Rijken opvalt, maar ook zijn goede zangstem. Wim krijgt de rol en niemand minder dan medespeelster Conny Vandenbos nodigt hemkorte tijd later uit voor een duet. Hun Wie weet wat liefde is wordt direct een groot succes. Ook hun tweede single Stapelgek op jou haalt de hitlijst. Solo scoort Wim daarna met "Voor mij is er maar een", "Jij bent mijn zomer", "Dans met mij", "Zij is de liefste" en "Als de dag lacht" .

Inmiddels zit de veelzijdige Wim Rijken 25 jaar in het artiestenvak. Hij begon als jong acteur bij de Haagse Comedie en vele theaterproducties volgden. Zo schitterde Wim in o.a. Oud Speelgoed, Viktor/Viktoria, Little Voice en In The Mood. Op televisie speelde hij rollen in series als De Brug, Oppassen, Westenwind, Goede Tijden Slechte Tijden, Sam Sam en De Club Van Sinterklaas. Sinds 2009 is Wim jaarlijks in de bioscoop te zien in de traditionele sinterklaasfilms, allen met goud bekroond. Vol verve vertolkt hij hierin de rol van goedheiligman. Dezelfde rol speelt hij ieder jaar in de unieke dvd-productie Video Van Sint.

Wim Rijken heeft een imposante carriére. Hij presenteerde op televisie ondere andere De Winkel Van Sinkel en De Droogkap en radioprogramma’s op Radio Noordzee (o.a. Nachtvlinders), Radio 1 en Radio 192. Als casting-director ontdekte hij menig nieuw talent en als manager/songwriter was hij een belangrijke man achter het succes van de popact Wickit

Verder is Wim’s stem regelmatig te horen in commercials, als voice-over en in tekenfilms. In de zomer van 2012, 25 jaar na zijn auditie in Carré, verschijnt het album "Als de dag lacht", met daarop de mooiste en meest succesvolle liedjes uit zijn carriere. Naast de eerder genoemde hits ondermeer Zeldzaamheid, Jij En Ik De Wereld Over, de remake van Wie Weet Wat Liefde Is met Marga Bult, met wie hij het duet zong in de musical Diva’s In Nood en de nieuwe single "Samen met jou".

Voor meer info: www.wimrijken.nl

downloadlink album

downloadlink single 'Samen met jou"

videoclip YouTube