Bijzondere samenwerkingen op 1e album van Hardwell met o.a. Jason Derulo

12-12-2014 @ 18:54

Hardwell is een unieke samenwerking aangegaan met zanger Jason Derulo, één van ’s werelds populairste artiesten van dit moment. Het nummer ‘Follow Me’, dat uit deze samenwerking is voortgekomen, staat op Hardwell’s eerste artiestenalbum ‘United We Are’. De releasedatukm van het album is 23 januari. Het album van Hardwell bevat naast deze ook andere opvallende samenwerkingen, waaronder met Mr. Probz en met Tiësto & singer-songwriter Andreas Moe.

Andere artiesten die een bijdrage hebben geleverd aan ‘United We Are’, zijn Fatman Scoop, W&W, Bright Lights, Harrison, Jonathan Mendelsohn, Headhunterz, Haris, Funkerman ft. I-fan en DallasK. De Britse zanger Chris Jones is te horen op de huidige hitsingle ‘Young Again’, waarvoor Hardwell een gouden award ontving in de uitzending van RTL Boulevard op 11 dec.

Hardwell over de samenwerking met Jason Derulo: “Dat ik de kans heb gekregen om voor dit album met Jason te werken, voelt als een droom. Ik ben al langere tijd een groot fan van zijn werk. Het idee om een track met hem te maken had ik al een tijdje; mijn sound en stijl gecombineerd met zijn kenmerkende stem en tekstuele flair, dat moest wel iets bijzonders worden. Ik ben ontzettend trots op deze track en op het feit dat ik de kans heb gekregen om samen te werken met een artiest voor wie ik zoveel respect heb.”

Jason Derulo over de samenwerking met Hardwell: “Toen Hardwell en ik besloten samen te werken, wist ik dat wat we zouden kunnen maken ongelooflijk zou zijn, maar ‘Follow Me’ is zo vernieuwend, ik kan niet wachten de track met de fans te delen.”

Vijf jaar na het maken van zijn debuut in de popmuziek, heeft Jason Derulo wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht en vergaarde hij meer dan 1,4 miljard views op zijn YouTube-kanaal. Zijn meest recente hit is ‘Trumpets’ en zijn tiende platina single. Derulo’s alomtegenwoordige hit ‘Talk Dirty’ ft. 2 Chainz is zijn meest succesvolle track tot nu toe, met meer dan 6 miljoen verkochte singles wereldwijd en is meer dan 200 miljoen keer bekeken op YouTube. Zijn liedje ‘Wiggle’ was één van de grootste hits van de zomer van 2014.

Op 23 en 24 januari trapt Hardwell zijn ‘I AM HardwellUnited We Are’ tour af in het Amsterdamse ZiggoDome. Het concert op 23 januari is op veler verzoek toegankelijk voor alle leeftijden. Beiden concerten zijn uitverkocht.

Hardwell sloot op zaterdag 15 november zijn wereldtour ‘I AM Hardwell’ van 33 concerten af in het legendarische Madison Square Garden in New York. Hardwell’s YouTube-kanaal passeerde deze week de 2 miljoen subscribers.

De getalenteerde DJ en producer werd in 2013 op 25-jarige leeftijd uitgeroepen tot #1 DJ van de wereld volgens DJ MAG. Hij was daarmee de jongste DJ in de geschiedenis van de lijst die deze prestigieuze titel verkreeg. In oktober dit jaar werd Hardwell tijdens Amsterdam Dance Event opnieuw uitgeroepen tot beste DJ van de wereld.

www.djhardwell.com
www.facebook.com/DJHARDWELL
www.twitter.com/HARDWELL