[PIAS] en Rough Trade bundelen krachten in [PIAS] Rough Trade Distribution

02-12-2013 @ 20:19

[PIAS] B.V. en Rough Trade Distribution B.V. bundelen vanaf 1 januari 2014 de verkoop- en distributieactiviteiten in de nieuwe joint venture [PIAS] Rough Trade Distribution. Het nieuwe bedrijf vestigt zich in het huidige [PIAS] kantoor in Amsterdam. In België en Luxemburg worden de verkoop & distributieactiviteiten van de joint venture uitgevoerd door [PIAS] België.

Door de combinatie van verkoopactiviteiten van Rough Trade Distribution met alle verkoop- en distributieactiviteiten van de Nederlandse tak van de [PIAS] Group wordt de nieuwe organisatie één van de grootste muziekdistributeurs in de Benelux. [PIAS] Rough Trade Distribution B.V. wordt onderdeel van de [PIAS] Group, de grootste onafhankelijke muziekdistributeur in Europa. [PIAS] Rough Trade Distribution wordt geleid door Kees van Weijen en Paul Davies, de huidige managing partners van Rough Trade Distribution B.V. Leon Happé houdt de algehele leiding over de muziektak en de daaruit voortvloeiende marketing- en promotieactiviteiten van de [PIAS] Group in Nederland.

Managing partner Kees van Weijen onderstreept het belang van de bundeling van activiteiten en expertise in de huidige muziekmarkt en benadrukt zeer tevreden te zijn met de realisatie van deze joint venture: “In de huidige markt streven wij voor de independents naar consolidatie en sterke partnerships. Wij hebben nu de ideale combinatie van twee toonaangevende sales & distributiepartijen met daarin kennis, creativiteit en commercialiteit voor onze labels en retailpartners. Wij kijken enorm uit naar de start van dit avontuur met een nieuw en sterk content portfolio dat complementair is.

Paul Davies, naast Van Weijen ook managing partner in de nieuwe joint venture, is verheugd op de nieuwe samenwerking: “Als concurrenten vis je in dezelfde vijver, maar de bloedgroep van beide partijen is hetzelfde. Dat werd in de oriënterende gesprekken al snel duidelijk. In een veranderende en steeds uitdagendere markt ligt dan een samenwerking eerder voor de hand. Gezamenlijk vertegenwoordigen wij nu een portfolio van ongekende grootte, van zowel nationaal als internationaal materiaal. Vanzelfsprekend kijk ik dus uit naar de start van deze samenwerking.”

Leon Happe, General Manager [PIAS] Nederland; “Voor mij is dit een logische stap, een logische stap in de toekomst. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe samenwerking waar binnen we een nog betere service kunnen bieden aan onze artiesten en labels. Ook de mogelijkheid die hier door geschapen wordt om met het label 100% te focussen op de ontwikkeling van de carrières van artiesten, internationaal, [PIAS] Recordings en [PIAS] Cooperative, als ook lokaal is van onschatbare waarde

Edwin Schröter, Managing Director [PIAS] Group; “Deze fusie past perfect binnen onze globale visie en strategie om samen met sterke lokale partners onze wereldwijde organisatie verder uit te bouwen. In een steeds complexer wordende digitale en fysieke markt kunnen we hierdoor zowel globaal als lokaal blijven groeien en independent labels en artiesten overal de beste en meest toegewijde marketing, sales en distributie services blijven leveren.”

Over Rough Trade Distribution
Managing partners Kees van Weijen en Paul Davies werden 5 jaar geleden eigenaar van Rough Trade Distribution B.V. In de afgelopen 5 jaar is Rough Trade Distribution uitgegroeid tot een van de grootste muziekdistributeurs in Nederland en verzorgt de distributie van artiesten als Armin van Buuren, Caro Emerald, Kinderen voor Kinderen, Kyteman, Sandra van Nieuwland, Katie Melua, Tiësto, dance compilaties van o.a. Sensation, Defqon en vele anderen.

Over [PIAS]
[PIAS] werd 30 jaar geleden opgericht door Kenny Gates en Michel Lambot in Brussel. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste, onafhankelijke muziekdistributeur en een van de grootste muziekmaatschappijen in Europa met kantoren in Londen, Brussel, Parijs, Hamburg, Berlijn, Amsterdam, Madrid, Gothenburg en buiten Europe in New York en Melbourne.
[PIAS] heeft 3 internationaal opererende divisies; te weten: [PIAS] Recordings, de eigen muziekmaatschappij met artiesten als Agnes Obel, Balthazar, Crystal Fighters, dEUS, Editors, Soulwax en Racoon, [PIAS] Cooperative: independent label group die dit jaar werd overgenomen van Universal Music met labels als Bella Union, DFA, Heavenly, Infectious en Wichita en [PIAS] Artist & Label Services, de verkoop- en distributiedivisie die digitale en fysieke services verleent aan onafhankelijke labels en artiesten.

http://www.roughtrade.nl/

http://www.pias.com/nl/