Excelsior, V2 en PIAS beginnen boekingskantoor De Harmonie

27-04-2008 @ 21:58

De Nederlandse popscene is een nieuw boekingskantoor rijker. De Harmonie Boekingen opereert vanuit Hilversum en huist in hetzelfde pand als de platenfirma's V2, PIAS en Excelsior Recordings. En dat is geen toeval want deze muziekmaatschappijen participeren in het nieuwe kantoor dat wordt bemand door Ilana Goldstoff. Die is overgekomen van The Alternative en werkte daarvoor bij Mana Music bij welke firma's ze o.a. LPG, Room Eleven en Lucky Fonz boekte. Vanuit De Harmonie Boekingen gaat Goldstoff o.a. aan de slag met LPG, The Kevin Costners, Fixkes en CCC Inc.

Namens vennoot PIAS stelt Leon Happé dat het een onderneming als De Harmonie een logische stap is voor zijn firma. 'Voor ons als platenmaatschappij is het heel belangrijk dat een band goed geboekt wordt en aangezien we heel graag daaraan ons steentje willen bijdragen, kwam deze kans als geroepen'.

Ferry Roseboom
van Excelsior Recordings zegt op zijn beurt dat De Harmonie niet per se alle artiesten die door de participerende maatschappijen worden uitgebracht gaat boeken. 'Dat soort wetten van Meden en Perzen werken niet. Het moet goed voelen en we moeten ook het idee hebben dat we het goed kunnen, anders zou je verkeerd bezig zijn naar de artiesten waar je voor werkt. Maar ik ben ervan overtuigd dat er in Nederland ruimte is voor een nieuwe boekingskantoor, waar mensen voor werken die ook van scratch bouwen aan de carrières van artiesten, zoals wij dat als label ook doen."