Tweede Nederlandse Onafhankelijke Labelmarkt op Eurosonic Noorderslag

22-12-2012 @ 14:07

De tweede Nederlandse Onafhankelijke Labelmarkt vindt plaats op zaterdag 12 Januari 2013 in de Kathedraal op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Op deze labelmarkt etaleren en verkopen muziekmaatschappijen hun spullen direct aan het publiek. De markt is vrij toegankelijk van 11 tot 16:00 uur.

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste Europese showcase- en conferentiefestival en biedt op de eerstvolgende editie plaats aan de Tweede Nederlandse Onafhankelijke Labelmarkt. In het Ebbingekwartier presenteren de Nederlandse indies zichzelf met hun mooie uitgaven in een fraaie omgeving inclusief horeca en speciale verrassingsoptredens.

De Eerste Nederlandse Onafhankelijke Labelmarkt werd op 2 september gehouden in de Amsterdamse Tolhuistuin, waar meer dan 1.200 bezoekers kwamen kennismaken met zo ongeveer alle indies die anno 2012 actief zijn in Nederland. Van Top Notch en Excelsior Recordings tot Rush Hour, Noah's Ark, Suburban, Delsin, Grey Past Records, Quadrofoon, Epitaph en via Beggars, Konkurrent en [PIAS] ook 4AD, XL Recordings, Mute, Sub Pop, Rough Trade en City Slang. Deze 'viering van de onafhankelijke popcultuur' was een groot succes. Muziekliefhebbers uit het hele land zochten in de fraaie najaarszon naar de bijzondere cd's, vinyl, speciale uitgaven, boeken, posters, misdrukken en andere exclusieve spullen die tentoongesteld én verkocht werden.

Een groot aantal labels van de eerste editie zullen ook weer in Groningen deelnemen. Daarnaast zijn ook V2 Records, Haldern Pop Records, Zeal Records, Jagjaguwar en Thrill Jockey vertegenwoordigd. Record Store Day zal namens de onafhankelijke muziekwinkels speciale items aanbieden op de markt.

http://labelmarkt.tumblr.com/