Onafhankelijke Label Markt op 1 september Tolhuistuin in Amsterdam-Noord

30-07-2013 @ 21:28

De Onafhankelijke Label Markt keert terug naar de Tolhuistuin in Amsterdam. Op zondag 1 september etaleren en verkopen onafhankelijke muziekmaatschappijen hun spullen direct aan het publiek op de gratis toegankelijke markt.

Het gros van de indies die anno 2013 actief zijn in Nederland staan 1 september met een eigen kraam in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord, maar ook buitenlandse labels zijn deze keer van de partij. Van Snowstar Records tot Top Notch en van Haldern Pop tot Excelsior Recordings. Ook de vertegenwoordigers alhier van 4AD, XL Recordings, Mute, Sub Pop etc. zijn present met de aanwezigheid van Beggars, Konkurrent en [PIAS]. Verder nemen Subroutine, Goomah Music, Cool Buzz, Suburban, Blowpipe, Rwina Records, Cane Goose, Geertruida, Delsin, Grey Past Records, Epitaph, Narrominded en Dox Records mooie waar mee naar de Tolhuistuin.

De Label Markt moet volgens een woordvoerder 'een viering van de onafhankelijke popcultuur' worden. 'We willen showen wat er allemaal voor bijzonders vandaag de dag op de markt komt. Cd's natuurlijk, maar vooral veel mooi vinyl, speciale uitgaven, boeken, posters, misdrukken allicht, en andere exclusieve spullen zullen worden tentoongesteld én verkocht. Beschouw het al een kruising tussen de Platenbeurs, een grote expositie en een boerenmarkt." De Label Markt wordt omlijst door dj-sets, kleine akoestische optredens en fijne horeca.

De Tolhuistuin is open vanaf 11:00 uur. De toegang is gratis.

https://www.facebook.com/OnafhankelijkeLabelMarkt