Derde album van Tim Knol: Soldier On

05-11-2013 @ 23:25

Tim Knol is terug met met zijn derde album, Soldier On. Na veel reizen, fotograferen en muziek schrijven heeft Tim de afgelopen maanden hard gewerkt aan de totstandkoming er van. Soldier On is het eerste album dat is opgenomen in de nieuwe studio van Frans Hagenaars, SSE Noord. Tim produceerde zelf.

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut ging het hard met Tim Knol. Het album kreeg lovende kritieken, de single 'Sam' werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op grote festivals, in talloze clubs en deed een theatertour. Tim groeide uit tot een gevestigde naam in de Nederlandse popmuziek.

Na drie stormachtige jaren deed Tim even een stapje terug. Tijd om nieuwe nummers te schrijven, te reizen en te fotograferen. Om te groeien, als mens en muzikant. Een ontwikkeling die is terug te horen op zijn nieuwe album. Op 'Soldier On' horen we een volwassener Tim Knol. Een muzikant die in korte tijd veel meemaakte. De goede én minder goede momenten van drie jaar onderweg zijn terug te vinden in zijn muziek. 'In alle opzichten is het een album geworden over afscheid nemen en doorgaan. Hiermee sluit ik een periode van mijn leven af, en kan ik met volle kracht de toekomst tegemoet.'

Tim Knol 'Soldier On'
release: 15 november
label: excelsior
http://www.timknol.nl/
https://www.facebook.com/timknol
https://twitter.com/timknol