Tim Knol terug met nieuw album Soldier On

20-09-2013 @ 21:13

Tim Knol maakt na bewogen jaren album over afscheid nemen en doorgaan

Het nieuwe album van Tim Knol, Soldier On, verschijnt op 15 november bij Excelsior Recordings. Bij het maken van het album was de rol van de pas 24 jarige muzikant groter dan ooit: naast songschrijver, zanger en gitarist was Tim deze keer ook producer. Dit najaar presenteert Tim zijn nieuwe album op een aantal podia in het land, voordat hij vanaf januari solo het theater ingaat.

Na twee jaar afwezigheid is Tim Knol terug. Na veel reizen, fotograferen en muziek schrijven heeft Tim de afgelopen maanden hard gewerkt aan de opnames zijn derde album. Soldier On is de eerste die is opgenomen in de nieuwe studio van Frans Hagenaars, SSE Noord. Tim produceerde, bijgestaan door Hagenaars.

Op Soldier On horen we een volwassener Tim Knol. Een muzikant die in korte tijd veel meemaakte en onder de ogen van het publiek uitgroeide tot een vaste waarde in de Nederlandse popmuziek. De goede én minder goede momenten van drie jaar onderweg zijn terug te horen. ‘In alle opzichten is het een album geworden over afscheid nemen en doorgaan. Hiermee sluit ik een periode van mijn leven af, en kan ik met volle kracht de toekomst tegemoet.’

Tim kan niet wachten om dit najaar weer met zijn band op het podium te staan. Naast Anne Soldaat wordt Knol vanaf nu live bijgestaan door Jeroen Kleijn (drums), Reyer Zwart (bas) en Eric Lensink (toetsen). 'Ik ken deze gasten al jaren, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat geeft ons vrijheid op het podium en een fris geluid. Het kan niet anders dan dat het bijzondere avonden gaan worden,' aldus Tim Knol.

Tim presenteert Soldier On dit najaar op een aantal podia in het land. Daarna gaat hij het theater in met een solovoorstelling die vanaf januari in ruim 60 theaters is te zien. De kaartverkoop voor deze shows is inmiddels gestart, via de websites van de zalen en theaters.

Tim Knol - najaar 2013
za 28 sep Middelburg - De Spot (try-out)
vr 04 okt Almere - De Meester (try-out)
vr 11 okt Zeist - De Peppel (try-out)
za 12 okt Leeuwarden – Asteriks (try-out)
wo 20 nov Groningen - Vera
zo 01 dec Rotterdam - Rotown
za 07 dec Deventer - Burgerweeshuis
do 12 dec Utrecht - Tivoli

de volledige agenda van de theatertour vind je hier

www.timknol.nl