Tangarine nieuwe huisband De Wereld Draait Door

28-08-2013 @ 20:10

Tangarine is de nieuwe huisband van het televisieprogramma De Wereld Draait Door, zo maakte presentator Matthijs van Nieuwkerk 28 augustus bekend in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. In het negende seizoen van De Wereld Draait Door volgt Tangarine The Kik op als huisband. De twee muzikanten begeleiden elke laatste vrijdag van de maand de media uitzending van het programma.

Sander en Arnout Brinks werden 27 augustus door Matthijs van Nieuwkerk verrast met het nieuws in SSE Noord, de Amsterdamse studio waar de tweelingbroers meewerkten aan het nieuwe album van Tim Knol. Ze antwoordden beiden met een volmondig 'ja' op de uitnodiging. Voor Tangarine is de nieuwe klus 'een geweldige uitdaging'. Sander Brinks: "We voelen ons zeer vereerd om onderdeel te mogen zijn van het programma dit seizoen. We kijken er erg naar uit".

De broers brachten eerder dit jaar het album Seek & Sigh uit op Excelsior Recordings en speelden o.a. op festivals als Oerol en De Wereld Draait Buiten. De komende maanden zullen nog een aantal clubshows volgen en ook festivaloptredens waaronder Into The Great Wide Open en Stille Nacht.

Het moedige debuutalbum bevat een verzameling prachtig gearrangeerde popliedjes die echt ergens over gaan. Frisse instant evergreens als Waters On The Rise worden afgewisseld met intieme liedjes als Walking On A Dead End Street. Hollywoodachtige melodieën, zoals in Out of Sight, worden opgevolgd door psychedelische hoogtepunten als The Past In Us, het middelpunt van het album, waarin alle thema's samen komen.

De Volkskrant over Seek & Sigh: "De twaalf akoestisch getoonzette liedjes zijn stuk voor stuk wonderen van samenzang. (...) Keer op keer verbaas je je erover hoe knap de stemmen van Arnout en Sander elkaar aanvullen."

NRC schreef over het album van Tangarine: "Als de één gevoelvol uithaalt, draait de ander er nog wat emotie omheen, alsof ze tegen elkaar opbieden in leed en ervaring. Tangarine is een dubbele troubadour."

Tourdata Tangarine:

vr 30 aug: Amsterdam - UITmarkt
za 31 aug: Heerhugowaard - COOL (met band)
zo 01 sep: Almere - Waterlandse Bos, Sandy Dane Festival Outdoor!
zo 08 sep: Vlieland - ITGWO (14.00 - 14.50 uur)
za 14 sep: Leiden - Nacht van Kunst en Kennis
za 21 sep: Assen - Axis festival
zo 06 okt: Almelo - Theater Hof 88 (Liedjesmakersfestival)
za 26 okt: Tilburg - 013 (Cultuurnacht)
zo 03 nov: Belfeld - Bel-arte (Winterconcerten)
vr 13 dec: Volendam - PX Pop- en Cultuurhuis / Stille Nacht
zo 15 dec: Eindhoven - Effenaar / Stille Nacht

za 01 feb: Dedemsvaart - Gashouder
vr 07 feb: Amen - De Amer
vr 21 feb: Bakkeveen - Muziekpodium Bakkeveen

http://thisistangarine.tumblr.com/

https://twitter.com/TangarineNL