Nieuwe namen voor 1e editie van De Wereld Draait Buiten

11-04-2013 @ 19:18

De Wereld Draait Door heeft nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van het festival ‘De Wereld Draait Buiten’ op zondag 7 juli a.s. vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam. Matthijs van Nieuwkerk maakte dat bekend in het radioprogramma ‘GIEL!’ van Giel Beelen op 3FM.

Vampire Weekend, The Opposites en Mozes and the Firstborn zijn aan de line-up toegevoegd. Daarnaast wordt het podium van DWDD Recordings uitgebreid met Blaudzun, Marien Dorleijn en Anneke van Giersbergen. Giel Beelen komt bovendien zelf met een aantal talenten uit zijn succesvolle programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ naar het festival.

Naast live muziek biedt het festival een gevarieerd programma. Al eerder werd bekend dat Pieter Derks, Nico Dijkshoorn, Robert Kranenborg, Jan Mulder en Freek Vonk zorgen voor stand up comedy, lezingen en debatten. Aan deze bekende DWDD-gezichten worden nu nog toegevoegd: Ali B, Bart van Loo, Leo Blokhuis, Maxim Hartman, Diederik Jekel en Sander van de Pavert van Lucky TV. Zij zorgen ook voor verrassende voordrachten op het festival.

Begin maart onthulde DWDD al de eerste artiesten voor ‘De Wereld Draait Buiten’. Het gaat om Ben Howard, Triggerfinger, Lianne La Havas, The Kik, Douwe Bob, Trixie Whitley, Tim Knol & Friends, Tangarine, Palio SuperSpeed Donkey, Parquet Courts, Jungle by Night en Fresku. Voor de DWDD Recordings tekenden al eerder Djurre de Haan en Eefje de Visser.

De Wereld Draait Buiten’ is een festival met zowel gevestigde artiesten als jonge nieuwe acts, uit binnen- en buitenland. DWDD heeft de afgelopen jaren een bijzondere band opgebouwd met zeer uiteenlopende artiesten. De muziek op het festival ligt in de lijn met de gevarieerde en jonge muziekprogrammering van DWDD.

De Wereld Draait Buiten’ bestaat uit vijf podia: de Westerunie, de Westerliefde, het Transformatorhuis, de Gashouder en het Westergasterras en als hoofdpodium de grote tent op het nabij gelegen grasveld. Het festival biedt ruimte aan ongeveer 10.000 bezoekers.

DE WERELD DRAAIT BUITEN

Zondag 7 juli 2013
Westergasfabriek - Amsterdam
Entree: € 45 (excl. servicekosten)
Terrein open: 12.00 uur
Aanvang: 13.00 uur

Voor meer informatie zie http://www.dewerelddraaitbuiten.nl/