Universal Music start crowdfundingplatform voor vinyl

31-07-2013 @ 19:19

Universal Music is een crowdfundingplatform gestart voor heruitgaven van bijzonder, belangrijke en speciale albums op vinyl, The Vinyl Project. Op die manier kan men de belangstelling peilen voor oudere werken.

Crowdfundingplatform is een groot woord. Het gaat om een intekenlijst, want de consument wordt wel geacht te betalen als de heruitgave in gelimiteerde vorm op vinyl geperst wordt.

De gebruiker krijgt op voorhand een korting als hij een enquête invult met vragen over zijn regio en voorkeuren bij een heruitgave.

Titels die worden voorgesteld zijn o.a. Nirvana Unplugged In New York, Crime Of The Century van Supertramp, Goodbye Yellow Brick Road van Elton John en Dream Of The Blue Turtles van Sting.

In deze situatie kan het ook zomaar zijn dat een album nog niet eerder op vinyl is verschenen en hierdoor -mits voldoende belangstelling- op vinyl kan worden uitgebracht.

Met in gedachten het succes van Record Story Day, zou deze actie best wel de nodige belangstelling kunnen veroorzaken.

Ook zogenoemde picturediscs – vinyl met afbeeldingen – worden heruitgegeven. Voorbeelden zijn Disraeli Years van Cream en Ace Of Spades van Motörhead

bron: o.a. emerce