Nieuwe namen voor Fortarock XL: Mastodon, Kreator

16-01-2013 @ 11:00

Weer twee nieuwe namen kunnen worden toegevoegd aan het programma van FortaRock XL, te weten Mastodon en Kreator. Eerder zijn Rammstein, Volbeat, Motörhead, Airbourne, Amon Amarth, Hatebreed, Five Finger Death Punch, Entombed, Enslaved en Delain al aangekondigd voor het festival. FortaRock XL vindt plaats op zaterdag 1 juni 2013 in het Nijmeegse Goffertpark.

Mastodon behoort tot de groep meest creatieve, inventieve en opzienbarende metalbands van de afgelopen jaren. De invloeden lopen uiteen van mathmetal en sludge, naar progrock, 70's hardrock en zelfs grunge. De heren uit Atlanta gaan geheel hun eigen weg zonder platgetreden paden te bewandelen. In hun kielzog volgen de vele trouwe fans. De Amerikaanse band is een succesformule en geldt als een lichtend voorbeeld voor vele jonge metalbands.

De Duitse metalband Kreator keert na drie jaar weer terug naar FortaRock! De band behoort tot de eerste lichting Europese thrashmetal bands, vaak in één adem genoemd met bands als Slayer, Anthrax, Sodom en Destruction. De laatste jaren heeft Kreator een enorme comeback gemaakt met de albums 'Enemy of God' en 'Phantom Antichrist'. De furieuze en opgefokte nummers van deze albums passen perfect tussen de klassieke nummers. Deze combinatie levert dan ook het nodige vuurwerk op tijdens de nog immer indrukwekkende liveshows.

Inmiddels staat de teller van het aantal bevestigde bands op FortaRock XL op twaalf. Uiteindelijk zal de definitieve line-up uit zo'n achttien acts bestaan met zowel gevestigde namen als nieuwkomers binnen de metal en heavy rock, verdeeld over drie podia.

FORTAROCK XL
Met o.a. Rammstein, Volbeat, Motörhead, Mastodon, Kreator, Airbourne, Amon Amarth, Hatebreed, Five Finger Death Punch, Entombed, Enslaved, Delain

Zaterdag 1 juni 2013
Goffertpark, Nijmegen
Entree: € 75,- (excl. servicekosten)
Aanvang FortaRock XL: 12.30 uur
Festivalpoorten open: 11.00 uur

FortaRock XL: http://www.fortarock.nl/

https://twitter.com/fortarock