Volbeat, Motorhead bevestigd voor Fortarock XL

25-11-2012 @ 10:14

In 2013 bestaat FortaRock vijf jaar, verhuist het festival naar het Nijmeegse Goffertpark. Het programma van FortaRock XL begint steeds meer vorm te krijgen. Behalve Rammstein zijn de volgende bands bevestigd voor de komende editie: Volbeat, Motörhead, Hatebreed, Enslaved en Delain

FortaRock XL vindt plaats op zaterdag 1 juni 2013 in het Goffertpark met Rammstein als afsluitende act. Verder bestaat de line-up uit zo'n twintig bands waaronder zowel gevestigde namen als nieuwkomers binnen de metal en heavy rock, verdeeld over drie podia. Het immens populaire Deense Volbeat heeft inmiddels op alle grote Europese festivals gespeeld en komt nu, met een nieuw album op zak, voor het eerst sinds 2007 weer naar Nijmegen!

Motörhead geldt nog altijd als één van de grootste rockbands op aarde. FortaRock is dan ook bijzonder trots Lemmy Kilmister en de zijnen te mogen verwelkomen. Daarnaast staan ook de metalcoregiganten van Hatebreed, de progressieve blackmetalband Enslaved en de Nederlandse rockformatie Delain op de planken van FortaRock XL.

FORTAROCK XL
Met o.a. Rammstein, Volbeat, Motörhead, Hatebreed, Enslaved en Delain

Zaterdag 1 juni 2013
Goffertpark, Nijmegen
Entree: ? 75,- (excl. servicekosten)
Aanvang FortaRock XL: 12.00 uur
Festivalpoorten open: 11.00 uur

Voor meer informatie over FortaRock XL: http://www.fortarock.nl/