Nieuwe area op Dauwpop

25-02-2012 @ 14:22

O.a. Case Mayfield en Rats on Rafts bevestigd

Ev’Hands, de organisator van Dauwpop, komt met het nieuws dat onder andere Rats On Rafts, Paceshifters, Case Mayfield, Bombay Showpig, Sivert Hoyem (Madrugada) en Prong bevestigd zijn voor het festival.

Ook komt het nieuws naar buiten dat er een nieuwe area ingericht wordt op het festival. Op het festivalterrein zal een authentieke kerk uit New Orleans verschijnen. Deze kerk zal de naam King King dragen, vernoemd naar de legendarische bluesclub in Los Angeles en het debuutalbum van de bluesgiganten The Red Devils.

In de kerk zal zich een podium bevinden waarop nieuwe talentvolle acts te zien zullen zijn, zoals de vandaag bevestigde Rats On Rafts, Paceshifters, Case Mayfield en Bombay Showpig. De eerder bevestigde Are You A Lion, Greg Holden, Stefany June en Automatic Sam zullen ook op dit podium staan.

Aangrenzend aan de King King kunnen bezoekers gezellig op een terras zitten, welke gesitueerd zal zijn in het bos. Hier zal ook een podium te vinden zijn, waar akoestische optredens plaats vinden van Larry & his Flask, Tommy Ebben (solo), Tangarine, Andre Manuel, Arthur Adam en Poor John.
De winnaars van de eerder aangekondigde RaboTombola zullen hier ook hun optreden geven. Dit gedeelte van de nieuwe area zal King King Terrace gaan heten.

Voor het stevigere werk heeft de organisatie The Minutes, Sivert Hoyem (Madrugada) en Prong geboekt.
Sivert Hoyem maakte jarenlang naam als frontman van de rock band Madrugada. Die band gaf in 2008 een memorabel optreden op Dauwpop. Solo gaat Hoyem meer richting de sferische rock, maar scheurt nog flink op de gitaar.
Prong is een oudgediende. Begin jaren 90 bereikte de band de cultstatus en de mix van hardcore, metal en rock is een grote inspiratie bron geweest voor onder andere Korn en Nine Inch Nails.
Ierse band The Minutes heeft alles in zich om een grote naam te worden in het rocklandschap. De band put uit een rijke geschiedenis aan rock & roll en verbindt dit met meer hedendaagse hardere muziekstijlen. Eerder dit jaar stond de band al op Eurosonic.

Check: www.dauwpop.nl voor het laatste nieuws. Of kijk op www.facebook.com/dauwpophellendoorn. Dauwpop is ook te volgen op Twitter: www.twitter.com/dauwpop of #dauwpop.

PROGRAMMA DAUWPOP 2012 o.a.:
Guus Meeuwis
Within Temptation
Ilse DeLange
The Kyteman Orchestra
De Dijk
Band of Skulls
Moss
Greg Holden
Gers Pardoel
Are You A Lion
Jah6
Chef’Special
The Deaf
Bettie Serveert plays Palomine
Kraantje pappie
Stefanie June
Automatic Sam
Rats On Rafts
Paceshifters
Case Mayfield
Bombay Showpig
The Minutes
Sivert Hoyem (Madrugada)
Prong