Tweede lichting namen voor Dauwpop

08-02-2012 @ 19:47

Lokale voorverkoop start 11 februari

Ev’Hands, de organisator van Dauwpop, heeft de tweede lichting namen bekend gemaakt: Guus Meeuwis, Ilse de Lange, Chef' Special, The Deaf, Bettie Serveert plays Palomine, Kraantje Pappie, Stefany June en Automatic Sam.

De organisatie is zeer verheugd met de komst van Guus Meeuwis. “Guus Meeuwis heeft zoveel hits en bekende nummers dat de hele festivalweide ze van voor naar achter mee kan zingen, perfect voor een familiefestival als Dauwpop. Met zijn Brabantse gemoedelijkheid zorgt hij voor een heel fijne sfeer en stemming, waar hij ook speelt.” verklaart organisator Frank Satink.

Ook de toevoeging van Ilse de Lange aan de line-up stelt de organisatie tevreden: “Ilse komt hier uit de buurt en haar carrière heeft de laatste jaren echt een hele grote vlucht genomen. Desondanks is ze een echte nuchtere artieste en dat zien de mensen hier graag.

De oudgedienden van Bettie Serveert zijn ook aanwezig. Het was afgelopen zomer 20 jaar geleden dat de band doorbrak met debuutalbum Palomine en dat werd gevierd met het integraal spelen van dit album op Into The Great Wide Open. Dit beviel zo goed, dat ze dit kunstje op gaan herhalen in originele bezetting op Dauwpop!

Aan nieuw talent is er geen gebrek op Dauwpop. Zo timmert Chef’ Special hard aan de weg met succesvolle optredens op o.a. Noorderslag en de Zwarte Cross. De heren maken een unieke mix van funk, hiphop, rock, reggae en orkestrale uitspattingen.

De Achterhoekse band Automatic Sam maakte één van de beste albums van 2011. Texino staat vol met vuige, garage rock ’n blues. De rockers zijn nu bezig om een geduchte live reputatie op te bouwen.

The Deaf is de band rondom Di-rect gitarist Spike. Hiermee houdt elke vergelijking dan ook op, want The Deaf maakt aanstekelijke punkrock. Haagse beat in een nieuw jasje.

Kraantje Pappie is de nieuwe lieveling in de Nederlandse hiphop scene. Met zijn unieke mix van hiphop, dubstep en pop, gaat deze Groninger nog een hele grote meneer worden. Momenteel scoort hij een hit met single Waar Is Kraan?.

Twents talent Stefany June scoorde een zomerhit met het nummer Summer. Met optredens in De Wereld Draait Door en het Londense Hyde Park staat de zangeres een grote toekomst te wachten.

Verder laat de organisatie weten dat aanstaande zaterdag 11 februari de lokale voorverkoop begint. Ticket zijn te koop bij de volgende adressen:
• Budde Eten & Drinken Nijverdal
• VVV Nijverdal
• VVV Holten
• Smulbaai Heino
• Popeye Hengelo
• Plato Zwolle
• Café De Schoenmaker Luttenberg
• Café De Barbier Hellendoorn
• Primera Ommen
• Primera Raalte

Het festival vindt traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag en dat is in 2012 op (donderdag) 17 mei.

Check: www.dauwpop.nl voor het laatste nieuws.  

www.facebook.com/dauwpophellendoorn

www.twitter.com/dauwpop of #dauwpop.

PROGRAMMA DAUWPOP 2012 o.a.:
Guus Meeuwis
Within Temptation
Ilse DeLange
The Kyteman Orchestra
De Dijk
Band of Skulls
Moss
Greg Holden
Gers Pardoel
Are You A Lion
Jah6
Chef Special
The Deaf
Bettie Serveert plays Palomine
Kraantje pappie
Stefanie June
Automatic Sam