Metropolis presenteert volledige line up

14-05-2011 @ 14:13

De volledige line up voor de 23e editie van het Metropolis festival, dat plaats vindt op zondag 3 juli in het Zuiderpark te Rotterdam.
Het gratis toegankelijke Metropolis festival staat bekend om de programmering van vernieuwende popmuziek en trekt jaarlijks rond de 35.000 bezoekers. Op verschillende podia in het Zuiderpark te Rotterdam zullen van 's middags 13.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur vele artiesten uit binnen en buitenland live optreden.

Nieuwe bandnamen op Metropolis 2011

Fool’s Gold (VS), JC Thomaz & The Missing Slippers (NL), Death Letters (NL), Pioneers of Love, SX (BE), Krach (NL), Grouplove (VS), Weekend (VS), Half Way Station (NL), Black Milk (VS), Gers (NL), La Boutique Fantastique (NL) en The Deaf (NL)

3FM Serious Talent
In samenwerking met mediapartner 3FM zijn er ook Nederlandse bands geselecteerd uit de categorie “Serious Talent”. Zo krijgen onder andere: Lola Kite, Pop Up Animal Kids, Pioneers of Love en Gers de kans om op een eigen podium voor een groot publiek op Metropolis te spelen.

3voor12 Sessies
Er is dit jaar ook weer een exclusief podium gehost door VPRO 3voor12, waar live-sessies worden opgenomen met een aantal bands die geprogrammeerd staan op het festival. Via diverse mediapartners en de website van Metropolis worden kaarten verloot om deze sessies bij te kunnen wonen.

JC Thomaz & The Missing Slippers
Van bands als JC Thomaz & The Missing Slippers zijn er niet genoeg meer tegenwoordig. Deze Rotterdamers mixen sixties en seventies garage-punk met rock 'n roll en surf. Opwindend, gruizig en een tikkie ondeugend.

Death Letters
Met vers album Post-Historic schudden Death Letters hun jeugdige jaren rockend van zich af. Hard en heftig zijn de kernwoorden van dit laatste bommetje. Live al jaren een van de beste jonge livebands van Nederland. Talent met een hoofdletter T.

Pioneers of Love
‘Als Editors en Interpol het niet meer kunnen, dan moeten we het hier in Nederland zelf maar gaan doen.’ Zoiets zullen de jonge gasten van Pioneers of Love gedacht hebben toen ze begonnen met hun eigen band, hintend naar de bombatische new wave van deze voorbeelden. Echter een stuk luchtiger, moderner en minder donker dan de oude garde. Serious New Wave Talent.

SX
Belgisch indiepopgroep die het beste van Beach House, Animal Collective, Yeasayer en The XX mengt tot een eigenzinnig geheel. Zelf noemen ze het ‘jachtige muziek met een futuristisch kantje, soms rustig en bezinnend.’

Krach
Hollands nieuwste sensatie lijkt haast te zijn opgericht voor de festivals. De liedjes, de looks, de podiumpresentatie: geen weide of tent lijkt te zijn opgewassen tegen de kinetische rock en energie van Krach. Als een orkaan razen zij over ons land en de storm slaat Rotterdam niet over dit jaar. And So Let’s Do A Little Dance…

Grouplove
Uitbundige folkrock uit de Verenigde Staten. Vocalisten Hannah Hooper en Christian Zucconi zingen de longen uit hun lijf. Liedjes over vriendschap, liefde en harmonie. Maar wat wil je anders met zo’n bandnaam? Liefde!

Weekend
Met debuutalbum Sports vestigden de San Franciscanen van Weekend zich vorig jaar  met een ferme duw dwars tussen lo-fi, noisehelden als No Age, Wavves en Ty Segall. Donkere gitaarmuren, onheilspellende drums, donderende bassen. Even een duister momentje in een kleurrijke dag is nooit mis. Doppen in en gaan.

Half Way Station
Een ambachtelijke band uit ons eigen Rotterdam, Half Way Station. Door gebruik te maken van zelfgemaakte microfoons en speciale opnametechnieken maken ze een geluid dat gruizig en authentiek klinkt. Oud is het nieuwe Nieuw.

Black Milk
Weinig hip-hoppers zijn in staat om boven de verwachtingen uit te stijgen. Black Milk doet wat anderen nalaten: niet alleen in de studio presteren, maar juist ook met een spetterende live show de concurrentie achter zich laten. Zonder twijfels tilt hij op de buhne zijn tracks naar een hoger niveau, zo weet hij zich nu al te onderscheiden van collega’s.

Gers
Nog meer 3FM serieus talent van Rotterdamse bodem: rapper Gers Pardoel. Met Morgen Ben Ik bestiert hij de hitlijsten en zijn debuutalbum komt dit jaar uit bij Top Notch. Nou, dan lijkt een verdere introductie haast overbodig: dit gaat gers worden.

La Boutique Fantastique
Nu al de festivalact van 2011: een dampend geheel van filmmuziek, soul, chansons, hiphop en zigeuner – en circusmuziek. Onnavolgbaar inderdaad, maar daarom des te fantastischer.

The Deaf

Een vat Haagse bluf dat ontploft op het podium. Snoeihard, trillende trommelvliezen, een smerige twist & shout-tornado! It’s loud! It’s dirty! It’s wild! IT’S THE DEAF!!

Fool’s Gold
Zomerser dan deze band krijg je ze echt niet. Rotterdam wordt een uur lang omgetoveerd tot Afrika. De ritmes, het spelplezier, de onweerstaanbare liedjes: Fool's Gold is de levende droom van ieder festival.

Reeds aangekondigde namen Metropolis 2011: The Vaccines (GB), Les Savy Fav (VS), Kurt Vile & The Violators (VS), Phantom Four & The Arguido (NL), Lola Kite (NL), Pop Up Animal Kids (NL), Kleine Viezerik (NL).

Metropolis 2011 wordt mogelijk gemaakt dankzij: Rotterdam Festivals, NFPK, Dienst Kunst & Cultuur, deelgemeente Charlois, Heineken, Coca-Cola en Monster

Mediapartners: 3FM Serious Talent, VPRO’s 3voor12, MetroNieuws, LIVEXS, Subbacultcha, Musicfrom.nl, KickingTheHabit.nl

Metropolisfestival
Zondag 3 juli 2011
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl