Kip Paard Koe, is nieuwe single van poprockband Want Want

21-12-2010 @ 16:37

Kip Paard Koe van de rockband Want Want is benoemd tot het officiële themanummer van het NK Koehandel, dat op 11 december in Amsterdam jl. plaatsvond. Voor meer informatie http://www.nk-koehandel.nl/ .
Bandleden Bob Boevé en Fokko Mellema zijn naar eigen zeggen 'fakking master in Koehandel', maar kunnen niet meedoen wegens een optreden met Want Want in Deurne die dag. 'Optredens gaan toch altijd voor. Maar koehandel vinden we ook heel belangrijk', aldus de bandleden.

In Nederland kennen we de term 'powerpop' maar nauwelijks. Daar is met de release van de single "Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben" van het Zwolse kwartet verandering in gekomen. Het door voormalig Skik-frontman Daniel Lohues geproduceerde debuut van de band rond Fokko Mellema rockt, is tegelijkertijd poppy en staat bol van oh zo herkenbare, maar steevast originele teksten.

Mellema was eerder de schrijvende kracht achter punkrockers Jeremy's, en tegelijkertijd ook in diverse bezettingen zoals Want Want bezig. Anno 2010 is Want Want een goed op elkaar ingespeeld viertal, dat naast Mellema op zang en gitaar, bestaat uit Adrian de Lange op drums, Jasper la Faille op bas en Bob Boeve op toetsen.
3FM heeft Want Want begin 2010 opgepikt en werd tot eerste Serious Talent van 2010 gebombardeerd. De single "Heleen" is dan ook veelvuldig te horen geweest op de zender en uitgegroeid tot culthitje.
"De muziek van Want Want is niet zo serieus als die van andere Nederlandstalige popbands. Popmuziek is wat mij betreft vooral heel leuk", zo meent Mellema. "Al zijn onze liedjes niet geschreven met het uitgangspunt humoristisch te zijn, ze relativeren de beschreven situaties wel. Als ik het zelf niet had geschreven, zou ik er waarschijnlijk ook wel om kunnen lachen."

Daniel Lohues begreep goed wat Mellema met zijn liedjes wilde bereiken en heeft "Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben" geproduceerd. De cirkel is rond. "Onder de weinige cd's die ik luisterde, zat ook zijn werk met Skik. Ik vond, en vind het nog steeds, helemaal te gek. Mijn Want Want demo was via via bij Lohues' manager terecht gekomen en hij heeft 'm aan Daniel laten horen. Dat een jeugdheld van mij enthousiast was, betekende heel veel. Hij wist in alle liedjes de essentie te vinden en daar naar toe te werken. Heel inspirerend.
Met Jeremy's maakten we punkrock vanuit het idee dat punkrock nu eenmaal erg leuk was. Nu ben ik meer volwassen en wil ik ook wel wat meer in mijn liedjes kwijt kunnen. Muzikaal kom je dan al snel op 'powerpop' uit en tekstueel op het Nederlands, omdat ik me zo beter kan verwoorden
".

Live klinkt Want Want allemaal nog even wat meer rafelig dan op het album en zijn ze echt een vlammende machine geworden. "Ik vind eigenlijk maar een ding jammer en dat is dat je als zanger aan de microfoon vastgeplakt bent. Het liefst stuiter ik het hele optreden enthousiast in de rondte."

Nu, aan het eind van 2010, is Want Want bezig met nieuwe liedjes en zit hun tournee er op. In maart start een volgende serie van optredens.

De huidige nieuwe single is "Kip Paard Koe"
release: 09-11-2010

clip: http://www.youtube.com/
http://www.wantwant.nl/
http://www.myspace.com/wantwantliedjes
download: http://www.megamediamagazine.nl//news/483286