VLIEGENDE START VOOR WANT WANT IN 2010

12-12-2009 @ 12:00

De Zwolse band Want Want wordt in het nieuwe jaar de eerste ‘Serious Talent’ van 3FM . Dit werd bekendgemaakt tijdens een uitzending van Michiel Veenstra afgelopen week. Serious Talent is 3FM's platform voor nieuwe, onbekende bands en artiesten. Daarnaast werd hun naam afgelopen weekend toegevoegd aan de zaterdagavond line-up van Noorderslag.

Want Want is een jeugdig kwartet dat zijn inspiratie haalt uit jaren '90 powerpop in de traditie van bands als Weezer en Fountains Of Wayne. Met een één groot verschil; Want Want brengt hun liedjes in het Nederlands. Balancerend tussen pretentieloze joligheid en bittere klaagzang gaan ze waar de nederpop nog te weinig is geweest. Live speelt de band hard, strak en snel, zoals het een powerpopband betaamt.

Met hun eerste single ‘Heleen’, die in de tweede week van het nieuwe jaar zal verschijnen, zullen ze veelvuldig op 3FM voorbij komen. Hun debuutalbum, Mijn meisje vindt met leuk zoals ik ben, zal in het voorjaar van 2010 zal verschijnen. De liedjes op dit album bewijzen dat Nederlandstalige liedjes ook heel leuk, fris, pakkend en in je gezicht kunnen zijn.

Het album werd onder productionele leiding van Daniel Lohues opgenomen in studio Zeezicht te Spaarndam. Met producer Daniel Lohues is Want Want buitengewoon blij. “Lohues weet als geen ander de essentie van elk nummer te raken en is een inspiratiebron in de studio”, aldus Want Want. De sfeer van het album heeft dan ook iets weg van de muziek uit de eerste Skik periode, rauw met een randje.

Bekijk Want Want frontman Fokko Mellema en Daniel Lohues in de studio en luister naar ‘Heleenhttp://www.youtube.com/

Voor meer informatie en het laatste nieuws kijk op;
www.wantwant.nl ,
www.cnrentertainment.nl,
www.myspace.com/wantwantliedjes
www.serioustalent.nl