Nieuwe Arid verrassend gevarieerd

02-02-2010 @ 15:13

De band rond zanger Jasper Steverlinck vertoefde de afgelopen maanden in de studio en is klaar met zijn nieuwe, vierde album. “Under The Cold Street Lights” verschijnt op 1 maart 2010 en wordt aan het grote publiek voorgesteld op 10 maart in Paradiso en 11 maart in Effenaar.

Laten we het nu eens niet hebben over Buckley, Bono of Bruce. De stembanden van Jasper Steverlinck werden al te vaak vergeleken met die van anderen. De magie van Arid schuilt vooral in de combinatie van Steverlinck met het snedige gitaarspel van David Du Pré en de pittige drumpartijen van Steven Van Havere. Zet deze drie mannen samen en het plaatje klopt.

Wie hun albums soms te gepolijst vindt, valt achterover van de sexy synergie on stage. En deze scherpe kantjes vinden we nu ook terug op ‘Under The Cold Street Lights’. “De nieuwe Arid klinkt rauwer en zinnelijker”, aldus krant De Morgen. En de snoeiende single ‘Come On’ is daar het eerste sterk staaltje van. De band heeft dan ook bewust gekozen voor meer geëxperimenteer met sound en instrumenten. Vintage synths, distorted strings, autoharp en meer van die stemmige dingen maken het geluid van de nieuwe Arid verrassend gevarieerd. Dramatisch en krachtig, mysterieus en melodisch. En zeker het ontdekken waard, maar dat had u al begrepen.

http://arid.be/