Jasper Steverlinck voor 7 bijzondere shows naar Nederland met Night Prayer tour

08-03-2019 @ 10:30

De Vlaamse singer-songwriter Jasper Steverlinck heeft het Nederlandse deel van zijn Night Prayer tournee aangekondigd, waarmee hij in juni 2019 op zeven bijzondere locaties te zien is.

Singer-songwriter Jasper Steverlinck uit Gent brak aan het begin van dit decennium door als frontman van de Vlaamse rockband Arid. In 2004 bracht hij zijn solo-debuutalbum Songs Of Innocence uit, een plaat waarop hij covers ten gehore brengt van o.a. Bob Dylan en The Doors. In 2018 werd dit werk opgevolgd door zijn tweede release Night Prayer, wat zijn eerste soloalbum met eigen materiaal is.

Jasper Steverlinck stond al langer bekend als fenomenaal zanger, maar heeft zichzelf met de release van Night Prayer bovendien op de kaart gezet als begenadigd schrijver en componist. Hij gaat op dit album terug naar de basis en laat een volledig ander geluid horen dan dat we van hem gewend zijn: de songs zijn melancholisch en gevoelig, maar dan met een rauw randje. Met zijn prachtige zangstem zingt hij over herkenbare onderwerpen uit het echte leven. Live wordt hij enkel begeleid door zijn pianist en muzikale soulmate Valentijn Elsen, wat hun optredens extra intiem en persoonlijk maakt.

In het kader van de Night Prayer tournee was Jasper Steverlinck al eerder te zien in talloze uitverkochte zalen in thuisland België, waar hij de afgelopen tijd in totaal voor ruim 60.000 personen heeft opgetreden. Deze zomer doet de tour zeven bijzondere, sfeervolle locaties in Nederland aan.

De tournee trapt af op 7 juni in de Lutherse Kerk te Groningen, waarna het duo langs de Nieuwe Kerk Den Haag, Café 't Rozenknopje in Eindhoven, de Vondelkerk te Amsterdam, LUX Nijmegen en De Groene Zwaan in De Rijp trekt. De tour eindigt op 23 juni in het prachtige openluchttheater in Valkenburg voor een speciale show met strijkers.

JASPER STEVERLINCK
Night Prayer Tour

7 juni - Lutherse Kerk - Groningen
8 juni - Nieuwe Kerk - Den Haag
9 juni - Café 't Rozenknopje - Eindhoven
11 juni - Vondelkerk - Amsterdam
12 juni - LUX - Nijmegen
22 juni - De Groene Zwaan - De Rijp
23 juni - Openluchttheater - Valkenburg

Meer informatie en tickets via jaspersteverlinck.com

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: