Nieuwe vliegende start voor Admiral Freebee

27-01-2010 @ 16:20

Het 4de album van Admiral Freebee is een feit en de muziek klinkt diverser dan ooit, zonder aan eenheid in te boeten. “The Honey & The Knife” zal op 22 februari uitkomen via Pias.
The Honey & The Knife” in één zin: een collectie ijzersterke nummers over ‘the art of walking away’. Een nieuwe vliegende start met bevlogen gitaarspel (van heerlijk overstuurd tot ingetogen pracht), expressieve zang en intelligente overdubs.

Toen zijn muziekcontract aan hernieuwing toe was, laste Tom Van Laere een periode van herbronning in. Hij vond inspiratie tijdens talrijke stadswandelingen en speelde onaangekondigd in kleine café’s voor een publiek dat eerder voor de waardin dan voor de muziek kwam. Met deze live confrontatie van de verse songs met toevallige voorbijgangers, zorgde ervoor dat Van Laere dezelfde opwinding en verwondering voelde als toen hij debuteerde. 
Hij nam contact op met Jo Francken (de producer van het eerste Admiral Freebee album) en vroeg hem expliciet om dit herwonnen debuutgevoel te helpen vatten. Verwacht met "The Honey & The Knife" een album dat je bij de eerste beluistering meteen bij de nekvel grijpt.

Live is Admiral Freebee ook de veelzijdigheid zelve. Of hij nu solo speelt of met een goed geoliede rockmachine, het publiek rest slechts één mogelijkheid: horen, zien en zwijgen. En het vervolgens uitschreeuwen van bewondering. Admiral Freebee stond al twee malen op Rock Werchter en ook heeft hij Pinkpop aan gedaan. Afgelopen editie van Eurosonic was hij live te bewonderen, met vele enthousiaste recensies tot gevolg.

http://www.myspace.com/admiralfreebee1