Gogol Bordello voor 1 optreden naar Rotterdam

01-05-2013 @ 17:10

Tussen optredens op grote festivals als Hurricane, Rock Werchter en Rock in Rio door duikt gypsypunkband Gogol Bordello zondag 23 juni op in de Rotterdamse Schouwburg voor hun enige Nederlandse show. Een maand later brengt de veelkleurige groep uit New York het nieuwe album Pura Vida Conspiracy uit. 

De Oekraïense zanger/gitarist Eugene Hütz is de aanstichter van de vrolijke club Gogol Bordello. In 1999 raapte hij de band bijeen uit een groep van in New York wonende immigranten uit Oost-Europa. Met optredens op Lowlands en Pinkpop bewees Gogol Bordello de afgelopen jaren al de ultieme festivalband te zijn. Met hun energieke shows zorgden zij voor grootse volksfeesten.

In de muziek van Gogol Bordello zijn veel verschillende elementen terug te vinden, gaande van zigeunermuziek uit de Balkan over rock en punk tot dub en reggae en zelfs cumbia en samba, dat iedereen altijd wel iets van zijn gading kan terugvinden. De muziek is ondertussen dusdanig geëvolueerd dat de omschrijving 'zigeunerpunk' de lading niet meer dekt. Het aantal verschillende invloeden blijft per album toenemen. Het nieuwe album Pura Vida Conspiracy komt op 23 juli 2013 uit.

Gogol Bordello & support

Zondag 23 juni 2013

Rotterdamse Schouwburg (Grote Zaal: vrij staan/zitten), Schouwburgplein 25

Zaal open: 19:30 / aanvang programma: 20:00 (de schouwburg is al vanaf 11:00 open)

Tickets € 22,50 (ex. Servicekosten). De kaartverkoop start vrijdag 3 mei om 10:00 via de voorverkoopkanalen van Ticket Service Nederland (www.ticketservice.nl) en de Rotterdamse Schouwburg (www.rotterdamseschouwburg.nl).

Motel Mozaïque organiseert in 2013 weer een serie popconcerten in en in nauwe samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen. Dit omdat Rotterdam niet beschikt over een grootstedelijk poppodium, maar vooral omdat de partijen de artistieke meerwaarde inzien van het gezamenlijk organiseren van zich onderscheidende popconcerten. Zo werden in 2012 succesvol concerten georganiseerd van o.a. Tindersticks, The Kyteman Orchestra, Tori Amos & Metropole Orkest, Spinvis, Blaudzun, Katzenjammer en Maceo Parker.

De serie popconcerten bestaat inhoudelijk vooral uit concerten ‘met een hoog Motel Mozaïque – gehalte’… maar het kan ook iets compleet anders zijn! Naast Gogol Bordello staat ook voormalig Live frontman Ed Kowalczyk (18 september in de Rotterdamse Schouwburg) op de agenda, dit concert is reeds uitverkocht.

Binnenkort worden meer concerten bekend gemaakt.

http://www.motelmozaique.nl/

www.rotterdamseschouwburg.nl

http://www.gogolbordello.com/